Eu aș spune că e sănătatea ta și dacă tu te decizi să te joci cu ea, atunci trebuie să suporți și consecințele.
Dacă te tragi din părinți fumători, ți-ar fi mai ușor, dar chiar și așa ai să ai parte de unele comentarii. Dacă te tragi din părinți nefumători, ai să ai ceva mai multe probleme.
Eu zic să porți o discuție deschisă cu ei. Personal, mie nu mi-ar plăcea ca fiul meu să nu îmi spună și nu mi-ar conveni nici să aflu că fumează la școală, de frică să nu fumeze acasă.
Vezi ce hotărâri iei, dar gândește-te bine. În primul rând, fumatul dă dependență și în al doilea rând, costă.
Iar dacă tu ai de toate și îți permiți să mai faci și treaba asta, ok, dar dacă nu ai și e doar un moft sau vrei să te apuci pentru că s-au apucat alții, eu zic să o lași baltă.
În general, nu merită să fumezi. Poți să ai parte de o grămadă de probleme.
Vorbește cu părinții tăi și spune-le. : )
Nu ti-as mai da niciun leu. zic si eu Oricum, cunosc destui in situatia ta, nu stiu cum sunt parintii tai, dar parintii prietenilor mei care fumeaza n-au nicio treaba..de fapt au, dar nu au nicio putere, nu se vor lasa de fumat indiferent de vor spune parintii, pana la urma, nu trebuie sa le cumpere ei mereu, de aia sunt "prietenii"
Cunosc cazuri o sa te certe apoi o sa te pedepseasca... asa ca te sfatuiesc sa lasi tigara deoarece nu este buna pentru varsta ta. funda?>
Poi, Reactia parintilor tai: Poftim? La ani tai? Cine te-a pus sa fumezi? Te strici fumand asa de "tanar", esti pedepsit. Chestii de genul. :p Funda?
Depinde de fiecare parinte... mai mult decat o cearta o bataita o pedeapsa si sa nu iti mai dea bani de buzunar nu prea vad ce ar putea sa iti faca.
Ok, nu sunt eu in masura sa te judec,nu am nici-un drept asupra ta,dar parerea mea este ca tu esti inca la o varsta destul de frageda si meriti sa-ti traiesti copilaria si pre-adolescenta . Cu cat te apuci mai devreme de fumat,cu atat mai devreme si mai grave vor fi problemele de sanatate, pentru ca organismul tau e inca la etapa in care se dezvolta, perioada pubertarii, unde au loc cele mai mari schimbari din corpul tau. Daca tot ai prins gustul tigarii, iti inteleg teribilismul de a mai apuca cate-o tigara din cand in cand, dar daca tot ai ales sa fumezi asa devreme, incearca sa alegi tigari mai slabe si fumeaza ocazional, cel putin pana mai cresti putin. Daca as fi mama ta, ti-as explica incet si calm tot ce ti-am spus mai sus dar m-as simtii dezamagita intr-un fel..as simtii ca am esuat ca si parinte. Ma intelegi?
Acum depinde de fiecare parinte, eu nu stiu ce caracter au parintii tai. Sper ca te-am ajutat. O zi buna si ai grija de tine!
anonim_4396 întreabă:
vallentina123 întreabă:
ksm1485 întreabă: