Nu-ti trece daca te umfli cu anticonceptionale de la o varsta asa frageda. Majoritatea medicilor fac abuz si dau la pacientii lor medicamente aiurea. Cunosc persoane care n-au rezolvat nimic doar si-au dat sanatatea peste cap. Te pot ajuta cu un tratament natural din plante si vitamine. Trebuie doar sa intri pe site-ul www.fares.ro intri la contacte, le scrii cu ce ai tu probleme si ei iti recomanda un tratament personalizat plus un regim adecvat.
Anticonceptionalele nu rezolva problemele cu acneea decat daca acneea este cauzata de hormoni, iar lucrul acesta se poate afla doar prin analize.De asemenea acneea cauzata de hormoni se prezinta mai ales in partea inferioara a maxilarului si pe barbie.
Ar fi mai bine sa incepi mai intai tratamente cu solutii si creme si sa vezi daca functioneaza pentru tine. Daca dupa un timp vezi ca acneea se intoarce, atunci intr-adevar cauza e alta decat bacteria care o produce(si care este omorata de creme) si ar trebui sa incerci alte metode.Cateva dintre solutiile si cremele pe care le-am folosit eu sunt:Zynerit,Brevoxyl, Mask Plus Gel, Triderm, Aureocyde.Cel mai mult ti-as recomanda Brevoxyl, dar ar fi mai bine sa incerci si sa vezi care functioneaza cel mai bine pe pielea ta.
Si eu am probleme cu acneea si unele dintre cele mai importante sfaturi pe care le-am urmat au fost:
1.Bea multa apa! 8 pahare de apa pe zi ajuta incredibil de mult.
2.Incearca sa iti schimbi fata de perna in fiecare seara, sau acoper-o intr-un prosop curat.
3.Curata-ti fata de doua ori pe zi.
4.Foloseste creme hidratante si creme de protectie solara(foarte important daca nu vrei sa ramai cu pete si cicatrici)
5.Nu iti sparge cosurile!
6.Schimba-ti alimentatia.Pentru mine, zaharul si laptele(are hormoni care pot produce mai multe cosuri) erau cele care imi faceau pielea mult mai rau.Incearca sa nu mai mananci dulciuri si o sa vezi schimbarea!
7.Bea multa apa! Stiu ca am scris deja, dar e FOARTE IMPORTANT sa bei multa apa.
8.Nu pune mainile pe fata si foloseste o banda de par cand esti acasa ca parul sa nu iti intre in fata si sa aduca microbi.
Daca tot nu vezi nicio schimbare dupa trei luni(asta e timpul mediu in care cremele incep sa functioneze),atunci mergi din nou la un dermatolog.
Tine minte ca daca la cateva zile dupa ce folosesti o crema,incep sa iti apara mai multe cosuri,asta e de cele mai multe ori un semn bun,deoarece arata faptul ca acea crema functioneaza, si patrunde adanc in piele pentru a scoate toti microbii ce se mai ascund acolo.
De asemenea, exista multe cazuri in care anticonceptionalele au facut mai mult rau decat bine, transformand acneea normala in acnee cistica, mult mai grava.
Sper ca te-am ajutat!
Am facut analize de hormoni si au iesit bine si am facut si tratamente cu multe creme am fost la multi dermatologi ani la rand dar nimic si am folosit si zynerit dar la fel. Nici eu nu vad prea bine pastilele astea.
Si eu am fost in aceeasi situatie.La mine a durat aproximativ 3 ani.Inca mai am cateva cosuri(si multe pete/cicatrici) dar e mult mai bine ca inainte, si nu cred ca e pentru ca am facut ceva in mod special. Oricum, eu continui sa beau multa apa si sa fac lucrurile pe care ti le-am scris mai sus.
Altceva ce am mai facut a fost sa merg la dermatolog si sa imi faca curatari si tratamente cu laser(destul de dureroase), dar sincer nu au prea facut mare lucru si deci nu le-as recomanda.
Am mai citit ca o cauza poate fi lipsa de vitamina D/E si ca amandoua(dar nu luate in acelasi timp!) ajuta.
Am stat zile in sir pe internet cautand tot felul de solutii, deci stiu cum e... Oricum eu de anticonceptionale nu vreau sa ma ating...