| casi9968 a întrebat:

Am 14 ani si fumez de aproximativ 5 luni. Exista riscul sa dezvolt in momentul de fata orice tip de boala cauzata de tigari, avand in vedere ca fumez destul de rar, nu zilnic, iar cand fumez, fumez maxim 2 tigari?

Răspuns Câştigător
| ShadowSought a răspuns:

Casi, sunt fumator de 20 de ani.
La inceput era dragut, pufaiam cate una, nu era bai, ba o guma de mestecat daca mirosea...
Ziceam si eu la fel ca pot sa ma las oricand, si puteam.
Dar era simplu sa o fac.
Peste 5 ani ajunsese parca sa imi placa foarte mult sa fumez. Parca facea parte din personalitatea mea.
Dar nu era placere. Incepea dependenta chimica.

Astazi, daca la o ora nu am fumat o tigara, in inca 12 minute mi se incetoseaza gandurile si nu mai am decat tigari in cap.

Daca nu fumez 3 ore sunt habauc si caut si ultima fisa sa-mi iau o tigara la bucata.

La radacinile dintilor am santuri de la tartrul de la fumul de tigara, oricat de des folosesc pasta si peria, oricat de des fac detartrare.

Acum tigarile ma costa 4 milioane pe luna si inca se scumpesc.

Este enorm de greu sa ma las de ele, si daca nu am fumat o zi nu mai gandesc normal.

E o scalvie.

Te rog eu, Casi, lasa-le dracilor de droguri cu jar.

Sincer, nu ti-o zice unul de ala fanatic cu sanatatea, ti-o zice un fumator veteran. Nu merita.

Se poate trai foarte fain si fara tigara.

Renunta la ele si foloseste-ti banii sa-ti iei orice altceva.

Sau aduna-i ca sa-ti iei chestii misto.

Pe bune.

Acum, la ce intrebi tu. Deocamdata ai doar depuneri de gudron pe plamani, care dispar la 4 luni dupa ce nu mai fumezi.

Bolile de la fumat se dezvolta dupa minim 5 ani de fumat si doar daca fumezi de la 10 tigari pe zi in sus.

Daca fumezi doar vreo 2 - 3 (ceea ce nu o sa poti sa faci odata ce te apuca dependenta, iti garantez), iti ia 15 - 20 de ani sa dezvolti vreo boala serioasa de la sub 5 tigari pe zi.

Pute respiratia de la ele, stiai? Ori ai guma, ori vezi la sarut cum merge treaba.

A, si ultima veste proasta. Stii de la ce e senzatia aia faina cand fumezi? Nu, nu e relaxare. E prima faza a dependentei cand ce simti tu e usurarea cand corpul isi primeste drogul dorit. Da, incepe incet incet sclavia.

Nici nu o simti pana nu e prea tarziu.

Mai bine bei bere. Macar de la aia faci burta.

Succes!

7 răspunsuri:
| Staind a răspuns:

Creste riscul.

| casi9968 explică:

Am uitat sa precizez ca nu am mai fumat de ceva timp si ca am vointa necesara ca sa nu mai fumez niciodata.

| Axys a răspuns:

Buna Cam da dar daca fumezi de 4 luni ti se pune pe plamani putin nu prea ai de ce sa iti faci griji in privinta asta.
Iar de varsta pe care o ai nu e prea potrivit macar de la 18 ani daca incepeai era mai ok na zici eu happy ai grija de tine. si alege ce sti tu ca e mai bine pentru tine. eu zic ca citesti pe internet cauzele si cum se poate trata plamanii.

| Axys a răspuns (pentru casi9968):

Pai atunci incerca sa te lesi. ar fi cel mai bine pentru ca consumi bani doar pe tigari si nu e bine. cumpara lamaie si fa limonada happy e foarte buna dimineata si sera

| KenWooD123 a răspuns:

Nu conteaza cat de putin fumezi, saptamana de saptamana ce fumezi se va aduna mai mult fum pe plamani, iar dupa nu stiu cat timp vei avea probleme.

| ღβأβأ a răspuns:

Lasa-te, daca oamenii mari fac boli grave de la fumat, tu un copil nedezvoltat in totalitate crezi ca e totul ok? Eu zic sa te abtii vreo 6 luni cel putin si ocazional, rar daca chiar nu mai poti.

| Radu284 a răspuns:

In momentul de fata, nu.