| XAzazelX a întrebat:

Am 15 ani...1, 70-1,72 inaltime si circa 63 sau 64 kg.Fac sala de aproximativ 4-5 luni, iar acum m-am gandit sa imi cumpar proteine(GFX-8 1,500 gr) pentru masa musculara, dar din cate am auzit ca sa ma dezvolt si mai bine as avea nevoie de un anumit program pentru mancare zilnic.
Cine se pricepe cat de cat cu lucruri de acest gen as dori sa ma ajute! Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Da, nu e foarte bine, ai doar proteine si carbohidrati ( si de proasta calitate - cartofi, care au amidon ), variaza, mai adauga si peste si orez sau brocoli si salate, baga si niste grasimi sanatoase ( masline, nuci, alune, etc. ).

Surse de :

proteine : carne, lapte, branza, oua, peste
carbohidrati : orez, quinoa, brocoli, cartofi, paste
grasimi sanatoase : masline, nuci, alune
fibre vegetale : fructe si legume

Asigura-ti din fiecare cate ceva zilnic.

6 răspunsuri:
| RebbeSstar a răspuns:

Eu una zic ca ar fi mult mai bine daca ai face doar sala, fara sa bagi alte chestii in tine care sa te "umfle".winking Asa ai avea si muschi, dar si forta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru RebbeSstar):

Si daca ia proteine crezi ca nu are forta? apuca-te de sah

| XAzazelX explică:

Oameni buni nu va certati! Am nevoie de un program laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru XAzazelX):

Program pentru mancare? Pai hai sa imbunatatim ce ai deja acum.

Vezi ca gfx nu inseamna "proteine" ci e un gainer, are putine proteine ( 30 % ), de obicei proteine zici cand te referi la un concentrat proteic(80 - 90 % proteine ).

La 63-64 de kg raportat cu inaltimea ta nu prea ai nevoie de GFX, ci daca vrei tot pronutrition incearca mai degraba un pro whey sau whey protein isolate (cel mai bun produs al lor ) sau intri pe www.megaproteine.ro si iei ceva mai scump si net superior.

Cate mese ai pe zi si in ce constau ele?

| XAzazelX explică (pentru Cosmin86):

Poi am aproximativ 5-6 mese pe zi, iar ele constau in general in carne, oua si cartofi(adica aceste feluri de mancare le mananc in profunzime aproape zi de zi).Nu am un program pentru alimentatiesad

| XAzazelX explică (pentru Cosmin86):

Mersi pentru ajutor!