| Honey777H a întrebat:

Buna, am 16 ani si am o problema, eu in fiecare dimineata inainte de liceu mananc pentru a nu mi se face foame la liceu insa chiar si dupa prima ora incep sa imi ghiortaie matele si sa ma roada stomacul, sunetul este asemanator tunetului si imi este rusine de cei din jur pentru ca se aude destul de tare mai ales cand sunt geamurile inchise, stiti o metoda de rezolvare momentan singura metoda pe care o am este sa las geamul deschis si daca am norocul ca profesorul sa nu ma puna sa il inchid scap de rusinea provocata de sunet, am 92 de kg si 1.80. astept orice varianta. Este vina greutatii am ceva problema la stomac, din cauza capucionurilor din trecut? in prezent nu mai beau inainte de liceu doar apa, de mancat mananc cu gura inchisa, nu inteleg care este motivul si ma stanjeneste destul de tare aceasta problema, o am de 2 ani de zile activa. Este zilnic dupa prima ora incepe o perioada de 15-20 de minute de sunet ca de tunet dupa se opreste si pe la a 4 a ora incep iarasi insa sunt mult mai silentioase si mai mult pe interior. astept orice varianta.????

8 răspunsuri:
| vatadezahar24 a răspuns:

"Sunetele stomacului" sunt normale, ce nu este normal este să fie atât de frecvente, mergi la doctor!

| Honey777H explică (pentru vatadezahar24):

Mersi de raspuns, astept si alte pareri!?

| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca totul este in capusorul tau, cu chioraitul matelor, fiindca tu esti oricum spraponderal, avand deja 12kg peste greutatea normala.
Ti-a recomanda sa iei in serios facutul unui sport sau sa introduci co dieta pe care s ao fai, fiindca manaci mult prea mult, odata ce cantarul nu minte si arata ca esti gras.

Elimina din hrana ta: sucurile, dulciurile si carbohidratii, ca sa poti slabi.

| MarianWLF a răspuns:

Posibil sa ai probleme cu aciditatea stomacului sau ceva din intestine, chiar daca dimineata nu mananci arunca un ochi la ce mananci pe parcursul zilei, daca ai obiceiul sa mananci prajit / fastfood sau orice implica prajitul in ulei de floarea soarelui poate fi de acolo, painea in exces la fel face rau si nu recomand sa consumi zilnic, in intestine se transforma inapoi in aluat si ramane lipit, iti cureti intestinele mancand multe legume si fructe dar fructele preferabil in prima parte a zilei, sunt sanatoase dar fructoza din ele tot in zahar se transforma.
Cele enumerate mai sus pot fi motiv si de balonare sau aparitia cosurilor, grasimea in exces din ulei provoaca mici inflamatii care ies la suprafata prin cosuri.
Legat de foame daca zilnic consumi o cantitate mare de sare si zahar corpul iti cere incontinu mancare, fara calcule complicate si diete tine cont sa alegi alimente neprocesate, mezelurile, conservele, margarina, cipsurile, dulciurile ambalate, daca citesti pe spate te sperii cate ingrediente sunt enumerate, evita-le si tine alimentatia cat mai simpla, mananca carne proaspata, peste proaspat nu la conserva, legume crude, orice produs ambalat sa reziste cu lunile nu este sanatos, daca stomacul tau nu e bine cauza e alimentatia, pastilele pot reduce efectele in caz ca mergi la farmacie dar sunt solutii de moment, trebuie mers la cauza problemei nu la mascarea simptomelor, esti constienta ca greutatea ta avand in vedere anii si intalimea este peste, e timpul sa faci o schimbare in alimentatie, cu un simplu search pe google cu titlul "proteina sanatoasa" si "carbohidrati sanatosi" o sa intelegi rapid cum sta treaba cu alimentatia sanatoasa.

| 1onur a răspuns:

laughinglaughing cu geamurile închiselaughing

| Madaxo97 a răspuns:

Mănâncă mai sănătoas, nu mânca doar pentru ca ți se aude stomacul că o să te îngrași mai rău si nu o sa îți mai placă de tine.
Asta cu sunetul stomacului e o chestie de rusine mai mult in capul tău, in realitate nu se aude așa de tare pe cat crezi, si chiar dacă se aude, nu are nimic, e ceva normal.
Încearcă sa mănânci in fiecare pauză câte ceva, înainte de prima oră un senviș, apoi, un mar în a doua pauză, in a treia o banană, si in ultima încă un senviș sau un corn ceva, in felul ăsta stomacul va fi mereu plin câte puțin si nu se va goli ca sa înceapă sa roadă sa facă zgomote. După fiecare gustare din pauză bea si apă bineînțeles, nu suc sau altceva, stomacul nu ar trebui sa mai facă urât.

| LisaJulie a răspuns:

Trebuie sa iei legătura cu un nutritionist știu ca e cam costisitor dar încearcă sa vorbești cu unul bun din orașul tău dacă stai la oraș și stabileste-ti un program alimentar! Sa începi sa mănânci mai sănătos și mai variat, mai multe legume și fructe și poți sa te bagi la inot sau atletism

| mastadont a răspuns:

Poate ești balonat, zgomotele din intestine apar de obicei când se formează bule de aer. Cere de la farmacie ceva de balonare și vezi dacă se rezolvă problema. De asemenea, dacă nu mergi la toaletă când simți nevoia și nu elimini gazele din intestinul gros atunci bulele de aer se vor acumula și stomacul va începe să scoată zgomote.