Nu incerca sa te schimbi pentru nimeni.De ce spun asta? Pentru ca si eu am trecut prin aceeasi experienta si credeam ca no sa gasesc niciodata persoana potrivita, dar sa stii ca s-a intamplat sa o gasesc dar asta fara sa ma schimb.Cat despre baietii care prefera acele fete iti spun doar un lucru (incearca sa profite de ele pentru ca le obseva ca nu gandesc cu capul iar ele saracutele se cred foarte piti)oricum nu incerca sa te schimbi nu merita doar ai putina rabdare si fi tu insati.Multa bafta.
Desi sunt cu cativa ani mai mica ca tine, sunt perfect de acord cu modul tau de a gandi. Si daca esti o persoana cu gusturi de 'moda veche' nu este nimic. Este bine sa ai standarde, nu ca acele 'usoare' care accepta pe oricine doar pentru cateva ore de 'distractie'.
Poate te atrag baietii mai maturi, daca zici ca cei de facultate te plac. Acum conteaza si daca lucrul ca n-ai prieten te deranjeaza prea tare. Dar toate vin la timpul lor.
Greseala ar fi sa te schimbi numai din cauza faptului ca altii vor asa, insa gandeste-te mereu inainte ce e mai bine pentru altii, e bine si pentru tine? Anturajul gresit strica oameni, zic si eu, ca am trecut prin cele mai groaznice clipe alauri de oameni care nu meritau nimic din partea mea.In concluzie, n-ar fi o idee prea buna sa te abati de la principiile pe care le-ai aplicat de cand te stii.
Nu ma gandeam la o schimbare radicala, sau care sa fie diametral opusa a ceea ce ma reprezinta ci doar sa fiu poate mai putin inchistata, sa arat mai mult din partea mea jucausa nu numai celor mai bune prietene, sa fiu mai deschisa la oferte....de exemplu ma invita un tip pe care nu il plac dar m-e simpatic ca si prieten sa iesim la o plimbare etc, dar eu potrivit firii mele il refuz pentru. ca nu vreau sa-i dau sperante...
Ciudat,eu am 21 de ani (aproape)si mereu imi repet ca sunt nascut in o generatie gresita, sunt de moda veche,mnah, cand aude lumea ca nu beau,ca nu imi plac discotecile,barurile,deja se uita urat, ce pot spune. mi-ar fi placut sa fi trait pe vremea lu raposatu, macar atunci. invatam ceva carte si multe altele...mi-as fi dorit sa fi fost pionier sa vad cum este, nu sa citesc despre asta. si parca o lacrima imi curge cand ma gandesc ca copii din ziua de azi nu stiu nimic despre asta, nici mult interes nu prezinta pentru ei
, trist.
Dar nu te impiedica nimeni sa iti traiesti viata in asa fel incat sa fii multumit de tine.Te inteleg, in masura in care si la mine se uita unele ''fenomene ale societatii'' la mine cand le spun de exemplu,''Nu nu ma duc la club...Nu, nu citesc din obligatie ci din placere.''In situatia asta nu pot decat sa-i compatimesc pentru ca ei inca nu cunosc adevaratele valori ale vietii.
Ce pot spune, pe mine ma stricat anturajul cand eram ca tine pe la 16 17 ani, acum numai ma poate strica, am vazut ce face anturajul...
Mereu am urat copilaria, poate faptul ca eu nu am avut o copilarie fericita
Si scoala am urat-o in mod egal, in schimb imi accept soarta, imi accept toate greselile facute in trecut asta sunt, asta voi fi..si numai ma voi schimba
se spune ca omu care esti pe la 17 18 ani vei fi toata viata ta.
Ma scuzi daca te contrazic, dar nu sunt de acord cu afirmatia ta cum ca "persoana care esti pe la 17 18 ani vei ramane toata viata"
Cunosc foarte multe persoane care intr-adevar s-au straduit sa se schimbe, sa nu fie "papagali" cum e toata lumea din epoca nosatra de "aur", totul tine de vointa.Nu poti sa zici ca numai anturajul e de vina, alegerile noastre ne definesc, nu oameni din jurul nostru.Tu chiar crezi ca un om o sa ramane cu aceeasi mentalitate pana-n adanci batraneti? (in categoria asta exclud cocalari si manelari, ca de ei n-am ce zice)
Ok,uite da-mi voie ca la randu meu sa te contrazic(sa zic asa.)
De obicei, adica in marea majoritate felu omului de a fi ca sa zic asa.
SE defineste intre 17 18 ani greu se mai schimba, sau deloc.
Stiu asta din experienta de familie si din altele
E ca si cum ai renuntat la micile tabieturi ale tale
exemplu
Vii de la scoala, arunci cartile si fumezi o tigare cu o cafea, asta o faci timp de 5 6 ani... te poti lasa brusc? nu cred, e o sansa infirma sa te lasi de fumat cu una cu 2.
Oricum sunt de acord cu tine oarecum, oameni se pot schimba, insa foarte greu, esti de acord?
Nu e ca si cand ti-ai schimba sosetele.
Hmm ok, ai dreptate (oarecum), insa imi dai mai mult impresia ca vorbesti de "obiceiurile noastre", nu de schimbarile de comportament sau personalitate.Intr-adevar obiceiurile noastre fac parte din asa-zise behaviour ( nu gasesc alt cuvant sa explic la ceea ce ma refer), dar ca sa fii o persoana, iti trebuie mult mai mult decat simple obiceiuri sa le schimbi, nu?
Ce vreau sa zic este ca totul tinr numai si numai de tine dace vrei cu adevarat sa nu mai fii acelasi om, ce ai fost inainte.
Hmm da, pot spune ca am zis despre obiceiuri insa asta ne diferentiaza fata de alti oameni, nu? asta ne face diferiti nu?
felu de a gandi, obiceiurile... cum este si noua generatie din ziua de azi, nu? copii la 12 ani au telefoane pe cand eu la 12 ani habar aveam de telefon sau de netoricum, ce vroiam sa punctez e ca daca te-ai format o data, iti va fi greu sa te formezi iar
adica nu te poti schimba in fiecare zi, nu?
VulpeaDinUmbra întreabă: