anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am aproape 12 ani adica implinesc 12 luna viitoare si nu stiu ce sa fac adica am o prietena care fumeaza e mai mica decat mine cu un an si tot imi spune daca vreau si eu dar eu ii raspuns ca nu dar as vrea dar nu stiu ce sa fac mi-ati pudea un sfat ce sa fac?big grinpls!

39 răspunsuri:
| AnneBre a răspuns:

Ar fi o mare greseala crede`ma! nu incercastraight face am experimentat pe pielea mea si abia am reusit sa ma lashee hee Nu te lua dupa prietena ta! cine iti spune sa faci asa ceva nu iti e prieten.un prieten adevarat iti vrea binele nu sa te imbolnaveasca.straight face

| Deathx a răspuns:

Eu zic sa nu incerci. pentru ca odata ce ai inceput sa fumezi te vei lasa foarte greu de fumat poate nici nu vei reusi. Poate acum nu conteaza dar mai tarziu vor aparea bolile... Da`le dracu de tigari.traieste`ti viata.

| Smile94 a răspuns:

gandeste-te ca vei deveni dependenta de fumat; nu vei fi mai apreciata daca fumezi sau nu,(poate p moment),dar dc sa iti strici sanatatea, sa cheltui bani pe care, mai mult ca sigur parintii nu ti vor da pentru a-ti cumpara tigari. parerea mea e sa te tii deoparte

| IlegalSmile a răspuns:

Heiii

Eu te'as sfatui sa nu incerci deoarece fumatul ca si alcolul este un drog
Odata te'ai apuca n te mai poti lasa.
Treaba ta dar ar fi foarte bine daca ti'ai intreba si parintii dar poate ei nu vor sa stie happy

Faci ce vrei esti libera happy

Dar daca te apuci vei avea mult de suferit happy

Bafta!
Pa, pa ^^

Răspuns utilizator avertizat
| Krista_2861 a răspuns:

Fumeaza la 10-11 ani nebune numa la "Comanda la mine "ati vazutrolling on the floor Tedyy:Xlaughing) incearca ce pierziii doamnerolling on the floor
esti mica stai pe curuu tau si nu mai fi pr. cu ea
sau dac vrei sa incerc te inneci esti prea mica si nu poti
winking
funnda
te rog

| LoveSelena a răspuns:

Eu spun sa nu te apuci de fumat.Las-o pe ea.Cheltui bani degeaba si iti distrugi viata. Daca incerci deviiobsedata de ele si dupa aia nu vei mai putea sa te lasi de ele.

| Nousername a răspuns:

Fumatul.E o problema.Cred.Nu stiu.Nu cred ca sunt in stare sa dau sfaturi, dar iti zic ca daca iei prima data va fi naspa.Ar fi o greseala. Pana la urma ai 12 ani! Nu ai probleme in familie sau chestii din astea.Gandeste-te la sanatate. Intrebare e pusa la misto, ca ma chinui sa scriu aici. laughing

| callmebeautiful a răspuns:

Sa fumezi la 11 ani? sau 12? nici gand, refuz-o in continuare

| looolliika a răspuns:

Nu cred ca e bine sa fumezi de la 12 ani si aia de al 11 :-o! ar trebisa astepti sa fi macar putiiin mai mare gen macar 14-15 ani laughingsty ceva mai bine nu fuma niciodata oh go on

| dragalasa a răspuns:

Ms de sfaturi

| dana7777 a răspuns:

Categoric NU esti prea mica pentru asta si oricum nu ai de castigat nimic doar de pierdut.Si nici pe viitor nu iti recomand! :*

| kaBooMx a răspuns:

Nu! Nu fuma, iti strici viata!

| ElenaGilb3rt a răspuns:

Eu as zice sa-i spui in continuare ca nu vrei. Este pentru binele tau (tot daca tu ai vrea). Daca ai cauta pe net ai gasi sute de mii de oameni care au murit din cauza asta, o data fumat s-ar putea sa-ti placa si astfel iti va fi greu sa te lasi. (Banuiesc ca la fel s-a intamplat si cu prietena ta ).
Va fi pentru binele tau, peste 20 de ani va avea probleme cu plamanii daca continua sa fumeze dar tu daca nu vei fuma vei fi sanatoasa. Dar daca te vei inbolnavi de altceva va fi altfel pe cand daca te-ai fi inbolnavit din cauza fumatului o sa te gandesti ca singura-singurica ti-ai facut-o cu mana ta.
Sper ca cu mesajul asta vei lua decizia corecta. Sper ca ti-am fost de folos happy

| bloo_8714 a răspuns:

Pai eu am 14 ani si am fumat si eu tot din curiozitate... daca eu la 14 ani sunt prea mic sa fumez tu esti big grin esti tentata de idea de a scoate fum pe gura dar daca "sapi mai adanc" o sa mori mai tanara, o sa iti afecteze organele, nu o sa mai ai rezistenta cand fugi... continua sa le zici nu eventual incearca sa caut prietenii care nu fumeaza

| MistiqueAngeL a răspuns:

Buna! Sfatul meulaughing: nu fumatongue. Iti distrugi sanatatea degeaba. Si daca vrei asa mult sa fumezi mai asteapta sa cresti, dar oricum si atunci iti faci rau. Decizia e de partea ta. Byewave

| NicolaeCotet a răspuns:

Eu zic so no faci pentru ca fumatul e moarte si daca ii esti prietena adevarata convingeo si pe ea sa nu fumeze si daca nu las-o sa moara

| Michell_7762 a răspuns:

Un prieten adevarat nu te obliga sa fc. ceea ce nu iti place.cred ca nici ea nu stie ce fc.Nu asta sa spui mereu>! esti mica si poti sa te imbolnavesti de plamani, pot fi consecinte mult mai mari.

| MrPortocalaVorbitoare a răspuns:

Eu iti zic sa te apuci de fumat daca ai chef de cancer plumonar (la plamani) eu am facut la orele de dirigentie mult despre fumul de tutun poti sa faci cancer plumonar cum am zis mai deverme si cancer la creier pentru ca fumul de tutun intra in gat si putin din el urca la creier si il intocsica o femeie din cauza asta a murit la 28 de ani! vrei sa ai parte de acelasi lucru?!

| Andreeee a răspuns:

Heihappy
Eu spus sa stai cuminte si sa nu accepti.Ai o varsta prea frageda ca sa fumezi, si sti si tu ca nu e sanatos.Nu cred ca parintii tai ar fi fericiti sa afle ca vrei sa fumezi, banuiesc ca ei ti'au spus ca nu este bine. Daca prietena ta nu are cap sa gadeasca cu el, este problema ei. Sper sa ma asculti!
Bye!:*

| g3orgiana16 a răspuns:

Uite eu am 14 ani si nu am tras nici macar un fum si nici nu vreau 0happy.si eu zic sa nu te apuci de acest "sport" pentru ca o sa iti nenorocesti corpul, nu o sa te mai dezvolti normal, ca sa stii o prietene adevarata nu te lasa sa faci asa cevahappyai grija ce prieteni ai pe langa tine>big grin

| UnicornsAreLove a răspuns:

Eu spun sa nu fumezi.Iti strici viata fumand. Dupa devi dependenta chiar daca ai fuma 1 pe saptamana.Asta ar insemna moarte lenta.Sau ma rog asa cred eu.Eu spun ca nu e bine.
O zi insorita AAA Daaa + ca tutunul este drog!
Paa

| SarcasticLady a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa ii spui nu si daca continua despartete de ea ( eu am 13 ani ) dar asa cred ca este cel mai bine( daca te place va renunta sa te intrebe )baftahappy

| VampyDilY a răspuns:

Spune NU! daca vei raspunde da dupa o sa incepi sa te droghezi si sa faco alte tampenii. dar sa revin la subiect :E IN JOC SANATATEA TA

| FizzyIzzy a răspuns:

Eu as contacta vreun parinte sau un profesor despre fata aia straight face adica la 11 ani sa fumezi? NU merita. Nu iti faci niciun bine. Doar 5 minute de fumat si esti deja urmarit pentru toata viata daca nu te lasi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uite eu am 15 ani si nici acum nu fumez desi multi m-au intrebat daca nu vreau sa fumez. Un sfat nu te apuca de fumat, mai ales la 12 ani, daca vei vrea chiar asa de tare poti sa fumez dupa ce vei fi mai mare peste 20 de ani, dar chiar nu recomand. Daca vrei sa incerci incearca cu parintii langa tine, nu intre gasca ta. Mai bine ai putea sa o incurajezi pe prietena ta sa nu mai fumeze ca isi striga sanatatea, va avea par urat si unghii urate. Fumatul nu e pentru copii si NICI PENTRU MATURI. Deci nu te apuca!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna
In primul rand eu te sfatuiesc prieteneste sa nu te apuci de fumat la o varsta atat de frageda deoarece odata ce te apuci de fumat devii dependenta si iti va fi aproape imposibil sa renunti la fumat dupa aceea in plus nu te ajuta la absolut nimic faptul ca fumezi doar iti scurteaza viata.
In al doilea rand tutunul pe care il contin tigarile este drog.
Gandeste-te la sanatatea ta.
Sper ca imi vei urma sfatul.
Pa pa!

| AnnonymusIsNotAvailable a răspuns:

Pai in primul rand nu te invata la scoala cum sa scrii corect gramatical? raised eyebrows si in al doilea rand daca tot insista zii sa te lase in pace ca nu ai de gand sa te apuci de fumat de la o varsta atat de frageda.si daca te influenteaza asa de prost cre` ca cel mai bine ar fi sa termini prietenia cu ea sau sa fiti mai distante.un sfat: alege`ti prietene mai normale.nu care fumeaza de la 11 ani straight face

| emy100 a răspuns:

Spune-i ca daca nu se lasa de fumat te desparti de ea. fumatul e nociv la varsta asta.nu te-as sfatui sa tea puci.si oricum daca va despartiti nu-i pb ai viata ionainte sunt mi de fete daca de la varsta asta ai prieten o s ai succes.

| BomboanaCuCaramell a răspuns:

La mai putin de 12 ani sa fumezi? OMFG straight face la varsta lor ma uitam la desene si astia ies la un joint in fata blocului rolling on the floor nu te apuca de fumat stai calm