| Bumti12 a întrebat:

Am aproape 17 ani si parintii mei nu ma lasa sa ies la petreceri, la piscina, la mall, sau macar sa ies undeva mai tarziu de ora 20:00. Nu le-am dat niciodata motive sa nu aiba incredere in mine, invat foarte bine, ii ajut la orice imi cer ......Nu prea stiu cum sa îi conving sa imi ofere mai multa libertate ...Doresc niste sfaturi care imi pot fi utile. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Am fost crescut ca si tine si crede-ma ca bine fac, sa te tina sub control si sa iti permita atat cat este nevoie.
Acum nu poti sa intelegid e ce o fac, dar te asigur ca, din foarte multa dragoste pentru tine, inceraca sa te protejeze si sa te apere de orice posibil necaz, problema, ataca samd.
Curand vei fii libera si vei avea capacitatea sa decizi pentru tine insati.
Ce nu poti intelege este ca, niciodata nu ne imaginam ca noua ni s epoate intampla ceva si totui, la fiecare 20 de secunde se intampla un viol in lume, la fiecare ora se intampla un omor samd.
Deci, nu te mai stresa si nu te mai opune, ca nu fac nimic gresit in a te supraveghea si a-ti impune aceasta strictete, este doar pentru protectia ta.
O sa ai timp curand, sa-ti pui si noroi in cap, sa umbli si in fundul gol pe strada si sa te intorci dimineata casa, daca asta este mare ta dorinta.

7 răspunsuri:
| Anabela777 a răspuns:

Le ceri motivele pentru care nu te lasa nicaieri mai târziu de 8, iar apoi ii bati la cap ca esti mare si descurcareata pana te vor lasa. Sau atunci cand vine cineva in vizita pe la voi, fa-i cumva de ras aducand in discutie la momentul potrivit cat de stricti si "rai" sunt ei, cel mai probabil acel musafir le vor spune ca sunt exagerati, iar lor n-o sa le placa asta si, poate-poate mai slabesc stransoarea lesii.

| Bumti12 explică (pentru Anabela777):

Ideea e ca si cunostintele lor procedeaza la fel si din contra ii sustin.Ma simt sufocata!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa-ti ofere libertate? Adica tu chiar vrei sa iesi cu violatori, rapitori, sa cumperi droguri etc.
"invat foarte bine" la ce idei ai, si ca-ti sfidezi parintii care vor sa-ti ofere siguranta, sigur nu inveti deloc bine.

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Isi cumpara droguri de la mall?
Da-mi si mie adresa laughing

| Daniel_Ernest_1998 a răspuns:

E mult mai complicat decat crezi.
In primul rand parintii te cunosc de cand erai mica...iar daca atitudinea ta in general e una mai delasatoare sau ierti prea mult... evident ca nu o sa te lase.
Trebuie intr-un fel sa le arati ca esti puternica...sa ai o anumita atitudine.
Pana si cum te uiti la ei poate insemna mult.
Revizuieste-ti comportamentul si uita-te daca ai incredere in ceea ce spui si faci...si daca denota convingere si incredere de sine.
Sunt si alte cai in afara de a te furisa cand ei dorm?

| smihai23 a răspuns:

Le e frică să nu pătească ceva nestemata lor laughing

| Adry05 a răspuns:

Probabil is prea panicati ca patesti ceva, nu neaparat ca n-au incredere in tine, ci in ceilalti. Nu prea ai ce face, poti doar sa incerci sa vorbesti cu ei sau poate ajuta daca iesi in grupuri mai mari si te aduc acasa