| Hamilton a întrebat:

Bună, am nevoie de ajutor. Am un prieten un pic mai ciudat, pe care l-am cunoscut acum patru luni la liceu. El vine de la o clasă mai mare (este în a XI-a, iar eu sunt în a X-a). Ne-am cunoscut pur și simplu pe hol, deoarece căutam un băiat de la clasa lui și nu l-am găsit, dar ne-am împrietenit noi doi din întâmplare. Îmi pare să fie un tip interesant având și vorbe înțelepte, deși este pic mai ciudat deoarece, nu-i place atât de mult școala și are momente depresive, cu introspecție, și a stat timp de vreo două/trei săptămâni acasă evitând socializarea. Dar, în același timp, este și un tip mai dulce, care înainte tindea să mă întrebe zilnic ce fac și m-a invitat imediat după ce m-am cunoscut cu el, Duminica, să ieșim pentru prima dată în parc. (acum, este a doua noastră întâlnire, mergând în același loc tot fiind invitată de el.) I-am spus acum 1 săptămână sentimentele mele față de el dar, acesta, spune că nu simte la fel pentru mine și preferă să rămânem prieteni. Deși, am observat în anumite gesturi că se uită câteodată la mine destul de tare, precum mă uit și eu la el, și de asemenea pare gânditor în privința mea și preferă să fie evitat când se simte prost. Voi credeți că mă place sau nu?

Răspuns Câştigător
| Konkistador a răspuns:

Văd că ai dat de un caz complicat, dar hai să-ți zic ce cred eu. Dacă băiatul a spus clar că nu simte la fel și vrea să rămână doar prieteni, ar trebui să-i respecti dorința asta, chiar dacă poate te confuzează unele gesturi sau priviri ale lui.

De multe ori, oamenii pot fi confuzi în privința sentimentelor lor, mai ales dacă au momente de nesiguranță sau de introspecție. Poate îi place să petreacă timp cu tine și simte o conexiune, dar asta nu înseamnă neapărat că e gata să aibă o relație romantică. Poate doar se simte confortabil în prezența ta și apreciează prietenia voastră, dar nu știe exact cum să gestioneze sentimentele sau nu vrea să-ți rănească sentimentele.

Cel mai important e să fii sinceră cu tine însăți și să îți respecți propriile sentimente. Dacă simți că nu te simți confortabil să rămâi doar prietenă cu el, e ok să iei o pauză și să îți dai timp să îți clarifici ce vrei cu adevărat. În schimb, dacă simți că vrei să păstrezi prietenia și să vezi cum evoluează lucrurile, rămâi alături de el, dar fii pregătită să îți gestionezi așteptările.

Și un alt lucru important – uneori, semnele din gesturile lui pot să fie doar o manifestare a unor sentimente de prietenie sau chiar o formă de confuzie din partea lui. Important e să îți urmezi instinctul și să nu te pierzi în semne care nu sunt clare. Așa că lasă timpul să îți răspundă și nu te grăbi

4 răspunsuri:
| Hamilton explică (pentru Konkistador):

Într-adevăr.
Este unul dintre cele mai dificile cazuri de care am putut să dau până acum. Recent, mă gândeam dacă nu cumva din cauza introspecților ar putea să aibă o problemă psihică tipică unei persoane care suferă de bipolarism. Câteodată se simte bine pe lângă mine, altădată, se simte rușinat pentru propriile vorbe spuse sau dezamăgit când poate am momente în care consider că anumite glume pe care le face, nu sunt amuzante sau pe placul meu. Este un tip foarte conectat cu natura și observ că preferă să aibă anumite momente tipice unui "lup singuratic". Nu sunt dezamăgită pentru sinceritatea lui, mă bucur foarte mult că mi-a răspuns sincer ceea ce acest aspect mă va face să-mi continui fericită prietenia cu el. Însă, trebuie să am un pic de grijă...Prietenia noastră, poate face și anumite pauze din cauza problemelor lui și nu numai ale mele.
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns!

| Hamilton explică (pentru Konkistador):

PS: Am uitat să spun că și el a fost din vară până-n luna anterioară într-o relație cu o fată. S-a despărțit recent de ea, acum 1 lună.

| Kufu95 a răspuns:

Te vede doar ca pe o prietenă, a spus-o și el, nu ai decât să îi respecți decizia.

| Hamilton explică (pentru Kufu95):

Okay.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!