| NoLiesJustLove a întrebat:

Am nevoie de ajutorul vostru. Vreau sa ii spun lu' mama ca fumez si nu stiu cum. Am 16 ani clasa a 10 a si chestia cu fumatu' se cam trage din familie ca sa zic asa adica si mami si tati si fratele fumeazalaughing: PS: sunt fatahappy

Răspuns Câştigător
| PrecioussGirl a răspuns:

ce? nu cred ca vrei sa faci asta laughing adica un parinte normal este cel care vrea tot ce e mai bun pentru copilul lui si ma cam indoiesc ca ar fi de acord. plus ca ar putea sa nu mai aiba asa multa incredere in tine asta pentru ca te-ai cam ascuns de ea. oricum in final o sa afle dar cu cat o sa fie mai tarziu o sa fie mai bine in sensul ca acum o sa iti tina teorie, poate sa fie suparata pe tine, sa nu mai aiba incredere etc. insa daca afla dupa 18 ani in colo, o sa fi majora pe banii tai etc. si atunci nu mai are nicio putere asupra ta ca sa zic asa.
si da tigarile nu sunt deloc sanatoase nici pentru tine nici pentru buzunarul tau. cred ca ai mai auzit asta pana acum.
asta e parerea mea big grin.

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| AtateaConditii a răspuns:

De ce ai vrea sa ii spui, ca sa iti cumpere tigari? Din moment ce fumeaza si ea si si tatal si fratele tau nu o sa ramana asa suprinsa. O sa fiti o familie completa de fumatori, uraa.

| mona a răspuns:

Spune-i ca vrei sa-i zici ceva dar nu sti cum sa incepi. apoi ii spui ca mai tragi cate o tigara

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Poftim?
Va fi mai mult decât un șoc să le spui că fumezi!
Sfatul meu, nu le spui și renunți de tot la țigări.
Și mama mea a fumat dar eu nu m-am apucat de ele, tata a avut perioade scurte în viață de fumat.
Tu trebuie să le arăți că viață este frumoasă și fără țigări, fum, bani cheltuți.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Lasă-te de ţigări, respectă-ţi sănătatea!
Spune-i pur şi simplu că fumezi.
Te pup!

| ascovit a răspuns:

Pacat de familia ta... aveti un viciu destul de greu.
Avand in vedere ca parintii tai fumeaza, cat si fratele, nu vad de ce le-ar fi asa de greu sa accepte situatia. Le spui pur si simplu. Daca te afli in relatii bune cu fratele tau ii poti spune lui, si iti va da sfaturi.

| kiduţa18 a răspuns:

Du-te şi spune-i că vrei să-i spui ceva şi că-ţi pare rău că nu i-ai spus mai devreme. Spune-i să înţeleagă că şi ea e fumătoare şi tentaţia e mare. Poate o să fie supărată, dar o să-i treacă mai repede decât dacă ar afla de la altcineva.

| NoLiesJustLove explică (pentru AtateaConditii):

Nu nu am nevoie de bani, pentru ca am bani mei(am bursa la scoala) nu le cer lor bani. Si in plus nu fumez cine stie ce 3 tigari pe zi maxim si sunt zile in care nici nu fumez.

| NoLiesJustLove explică (pentru ascovit):

De ce e pacat de familia mea? Doar pentru ca fumeaza? ....sincer multi si-ar dorii sa aiba o familie ca a mea. Eu pot sa ma las de tigari cand vreau ca nu sunt dependenta... daca ar fi fratele meu in tara da i-as spune lui dar din pacate nu e. Ms de sfat oricum

| ascovit a răspuns (pentru NoLiesJustLove):

Nu vreau sa intelegi gresit. Am spus asta pentru ca fumatul e un viciu destul de dificil. Poate tu inca nu esti dependenta, insa poate ceilalti da, si sunt sigura ca stii de multiplele efecte negative. Ca ai o familie grozava nu ma indoiesc...

| NoLiesJustLove explică (pentru ascovit):

Da sunt constienta ca imi distrug plamanii da na asta e adolescenta...tu fumezi?