| QwenyGood a întrebat:

Bună. Am o întrebare vă rog să mă ajutați și să răspundeți sincer, sunt la liceu mi-e rușine dar am început să mă deschid. Când e la tablă sau sunt ascultată în față nu știu cum să fac fiindcă mi se pițigăiește vocea și la gimnazială râdeau de mine fix pentru acest motiv aici a fost totul ok. În sfârșit am găsit un loc unde să mă găsesc bine, dar acum au început să râdă două colege de mine și să își bată joc de mine chiar acum câteva zile au început și să râdă de mine pentru motivul cum stau eu la table etc. Eu așa de fel nu știu cum trebuie să mă comport, nu pot să nu mai fiu așa rușinoasă și mai ales pe drum nu știu unde să mă uit dacă trece un băiat sau o doamnă. Efectiv nu știu unde să mă uit, dacă mă uit drept înainte, sunteți un băiat sau așa o să zică că sunt statuie efectiv nu mă uit deloc la acea persoană că dacă mă uit o să zică că sunt înnebunită sau las pe cineva, vă rog frumos să mă ajutați și scuzați mă pentru greșeli de gramatică. Da am scris cu microfon.

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Incearca sa folosesti si semne de punctuatie, pentru ca lumea sa citeasca si sa inteleaga mai repede. O clasa are probabil 30 de elevi, deci nu are deloc sens sa te ingrijorezi de pararea a doua colege nesimtite care doar din plictiseala se iau de altii. Daca ai si note bune e clar ca vor sa te traga in jos din punct de vedere psihologic. Ignora astfel de persoane, asta le enerveaza cel mai mult.

Pe strada ai dreptul sa mergi cum vrei tu, cu privirea in pamant sau drept inainte. Nu comenteaza nimeni ca esti baiat daca mergi cu privirea inainte. Cine o face are prejudecati aiurea si nu ai nevoie de astfel de persoane in jurul tau. Ba chiar este indicat sa privesti drept inainte cand mergi prin multimi, astfel incat oamenii ceilalti sa-ti faca loc.

Gandesti prea mult. E normal sa arunci o privire de 1-3 secunde cand mergi pe strada, in stanga dreapta etc, ca sa nu dai de obstacole sau peste oameni, sau sa dea masina peste tine. Iar daca sunt persoane cunoscute prin jur, va intalniti intamplator pe strada, e frumos sa le saluti. Cand mentii privirea mai mult de 10 secunde, atunci se poate numi interes, insa nu,, innebunita'' cum zici tu.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hai sa o luam cu inceputul. Sunt doar doua colege care râd de tine, restul sunt ok. Ai putea sa nu te arăți afectata și să le ignori, eventual sa le răspunzi cu o gluma sau in ton de gluma, astfel vor vedea că gesturile lor nu te afectează și o vor lăsa mai moale.
Daca insa nu se potolesc, le poți reclama dirigintei.

Răspuns utilizator avertizat
| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Oamenii care te judeca și rad de tine sunt efectiv invidioși și frustrați.
Contează faptul ca atunci când ieși la tabla nu ești planta și ai habar de ce scrii acolo și chiar dacă ai fi pe lângă, profesorul are datoria de a îți explica ce nu ai înțeles.

| QwenyGood explică (pentru Alexia999997777777777777):

Mulțumesc!

| QwenyGood explică (pentru anonim_4396):

Ms mult!