| Ade4ever2389 a întrebat:

Buna! Am o mica problema legata de ai mei,in special de mama, si anume ca nu ma prea lasa sa ma maturizez.
Am 14 ani,cum probabil stiti,insa am prostul obicei sa ma compar cu toate fetele pe care le vad pe social media si sunt invidioasa,pentru ca arata destul de mature la varsta asta,se machiaza superb,au un corp superb etc. si de multe ori plang din cauza asta. Eu nu par matura deloc, multi mi-au spus ca arat ca un copil de 11 ani la fata si par si prea slaba, chiar daca am 50 de kilograme.
Ca si stil vestimentar,ma imbrac mai mult din Pepco laughing pentru ca nu ma lasa sa dau banii pe haine care chiar imi plac. Le-am explicat de n ori ca vreau si eu haine frumoase ca sa ma simt si eu atractiva (pentru mine,nu pentru vreun baiat) si raspunsul lor a fost asta: "dar ce,vrei sa arati si tu ca fufele alea? Ca alea sunt cwrve,se imbraca asa sa le vada toti baietii" iar asta m-a dezamagit tare,pentru ca cunosc fete superbe care nu sunt cum cred ei.
Alte insecuritati de ale mele sunt dintii si parul,mi-am luat bullying pe faza cu dintii,ii am strambi si strungareata,insa nu am avut taria de a imi pune aparat dentar de frica durerii,iar la par am incercat un fel de wolfcut cu breton,doar ca nu imi sta decat daca il intind si aparent au o problema si cu chestia asta. Inteleg ca mi se arde parul,insa nici eu nu il intind chiar in fiecare zi, il intind de maxim 2 ori pe saptamana.
A si sa nu mai zic ca nu ma lasa nici cu unghii,chiar daca sunt mici si nici cu nu stiu ce machiaj.
Cum as putea sa le explic ca vreau si eu sa fiu ca alte fete? Vreau ceva ca sa ii fac sa inteleaga, fara raspunsuri de genul "esti frumoasa asa cum esti" si "ai tai au dreptate" pentru ca nu ajuta.

15 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"ai tai au dreptate" pentru ca... ajuta - casa lor, banii lor, fata lor deci REGULILE LOR

Să crești mare!

| darrio2007 a răspuns:

Ai tai au dreptate. Nu-ti convine dar ăsta e adevarul.
Inca esti un copil.
Acceptă realitatea.

| Mihnea63728 a răspuns:

Buna! Eu sunt băiat tot de varsta ta... poate că nu știu lucruri din zona asta dar mai știu de pe la colege.Iti dau dreptate in contextul cu cei care vin și spun,, Ai tai au dreptate" sau lucruri de genul.Nu am nimic cu oameni ăștia dar asta e secțiunea de adolescenți deci nu prea au ce căuta aici.Acum nu mă înțelege greșit nu trebuie sa te îmbraci de la Balenciaga sau mofturi de genul. Poti sa mergi in magazine cum ar fi Zara Bershka Stradivarius și altele și să găsești lucruri ok la prețuri Despre dinți și par astea o sa îți dai tu seama de la sine ce e de făcut. Aparat dentar crede-mă că nu e așa rău...mi-am pus acum o lună.Te doare primele zile și după nici nu zici că îl porți.
Revenind la subiectul de haine... daca iei bursa nu mai trebuie sa dai explicați sunt banii pentru care ai muncit și nu cred că e normal să aibă control asupra lor. Daca nu e mai complicat depinde de ce tip de părinți ai.Ai mei sunt duri dar au gândire din asta moderna. Daca ai tai sunt puțin mai,, Old school "le poți spune că este o mare diferență dintre a dori sa te îmbraci că i fufă și a încerca să arăți bine.Le poți spune că te face sa te simți mai bine despre tine și că o ținuta buna nu trebuie sa coste o avere.Cu 500 de lei îți faci un outfit super daca găsești ce trebuie
Ce sa mai zic succes!

| StoicAnalysis a răspuns:

Ai 14 ani. Deocamdata esti la stadiul in care sa iesi cu fetele pe afara si sa inveti la scoala. Ceea ce cauti tu, in mod normal se experimenteaza de la 16 ani. Daca te apuci de acum de asa ceva, vei atrage in mod automat si baieti. Te minti singura daca tu crezi ca va fi doar pentru tine acest stil de viata.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Acum sa incepem cu esentialul: ia si scrie de un milion de ori pe o foaie CE VAD PE INTERNET NU E REAL NICI IN PROPORTIE DE 5%! E valabil si la alea perfecte de pe Instagram, si la aia care isi pun poze cu familia care pare perfecta, si la filmele pentru adulti unde aia par ca rezista si cate o ora sau ele ca sunt in extaz non-stop. Nu, chestiile astea nu sunt realitatea!

Acum sa trecem mai departe.

1. Ai timp sa te dezvolti mai incolo. Sau poate o sa ramii mai miniona. Stai linistita, nu toti viseaza fotomodele. Mai sunt si barbati atrasi de inteligenta, simtul umorului, tenacitate, principii solide, povesti de-astea.

2. Mai citeste o data ce am zis la partea esentiala. Da-l naibii de Pepco. Exista outlet-uri unde te poti imbraca brici cu citiva lei. Sau sh-uri, de ce nu. Cine judeca omul dupa cum se imbraca e un idiot. Cei care se imbraca ca sa fie bagati in seama sunt si ei asisderea. Cunosc vreo 3 milionari in euro pe care n-ai da doi bani daca i-ai vedea pe strada, tocmai fiindca nu ies cu nimic in evidenta.

3. Rezolva cu aparatul dentar, nu mai e ca pe vremuri. Crede-ma, am avut. Astea acum sunt floare la ureche fata de ce monstruozitati se monteau acum 30 de ani. Strungareata te face deosebita, pe de alta parte, asa ca nu te mai stresa. Legat de par, da-o naibii de placa. Poarta-l asa cum e el. Spalat-pieptanat e tot ce are nevoie.

Nu te mai preocupa despre ce fac altele. Altele fac copii la varsta ta sau au "iubiti" care ar putea sa le fie tati. Nu vrei si tu astea? De ce? Pentru ca iti dai seama ca e ceva foarte in neregula cu chestiile respective, corect? Incearca sa te pui un pic si in pozitia parintilor tai. Nu zic ca au dreptate sau ca nu au. Poate ar putea fi un pic mai relaxati, dar gindeste-te si cate griji suplimentare isi fac in nebunia asta de lume in care traim. Te aranjezi, sa zicem, devii mai atractiva "pentru tine" dar atragi atentia vreunui loverboy, te farmeca, si peste cateva luni fugi de-acasa si peste noapte te trezesti ca esti fortata sa faci trotuarul prin jermanika sau italea. Pare ridicola povestea, nu? Da, dar se intampla. Iar ca parinte, mai bine risti sa te urasca copilul ca esti prea strict, decat sa te urasti tu pentru tot restul zilelor ca si-a distrus viata pentru ca tu ai considerat ca ar fi ok sa aiba mai multa libertate...

| Ade4ever2389 explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

| Adrian20102010 a răspuns:

Poate trebuie să înveți mai mult,nu știu exact,sau daca ai o pasiune,ceva la care te pricepi poți să te concentrezi pe școala și pe pasiunea ta,așa dacă înveți bine i-ai putea convinge pe părinții tăi, sau daca te și concentrezi pe pasiunea ta poți să faci că pasiunea ta sa fie meseria ta, sper sa te fi ajutat, daca nu îmi pare rău, dar atât am putut sa spun

| BlueSky14 a răspuns:

Am si eu 14 ani. Ce spun parintii tai. nu stiu mie mi se pare o aiureala sa nu iti lasi copilul sa para si el cat mai matur. Si eu ma imbrac cu haine mai in trend( ca sa zic asa), dar nu exagerez. Adica nu ma duc la scoala cu tricouri pana la buric, cu pantaloni rupti si tampenii de genul. Stilul meu este grunge si prefer mai mult pantalonii cargo, tricourile largi, etc. Vreau sa ma si simt bine in ce ma imbrac. Acum nu stiu ce sa zic in legatura cu pepcoul... Eu am cardul cu alocatia separat si am acces la el si imi mai cumpar si eu cate ceva cand ies prin oras. Sa nu iti fie frica de aparatul dentar. Am si eu si te doare la inceput cand ti-l pune(acum depinde si de ce aparat o sa ai nevoie. Am avut un disjunctor inainte sa imi pun aparat dentar fix), dar sa stii ca am auzit si de la alte persoane ca nu au simtit nimic si ca nu au avut dureri. Depinde de fiecare. Btw si in pepco am vazut haine cute si dragute care sunt in trend. Imi mai cumpar si eu cate un tricou de acolo cand imi plac. Acum nu stiu cu as putea sa te ajut mai mult. sad

| Adrian20102010 a răspuns (pentru darrio2007):

Ai și tu o poza de profil?

| Adrian20102010 a răspuns (pentru Adrian20102010):

Ai și tu o poza de profil de numai pot

| darrio2007 a răspuns (pentru Adrian20102010):

Ce ti se pare in neregulă la poza mea? Daca te-as intreba cine este in poza, ai fi depasit complet.

| Adrian20102010 a răspuns (pentru darrio2007):

Ce treabă are?, ești născu in 1970 vezi-ți de viața ta nu spune unora de 14-15 ani ce să facă nu e treabă ta. Ei vorbesc cu părinții lor, și vezi că numai esti pe timpul lui "Nea Nicu și Cortina aia de fier"că să știi ești în 2025, daca vrei poți să mă blochezi sau ce vrei tu nu-mi pasa, ești depășit de situație ai 54-55 de ani

Preferam sa comenteze cine a pus intrebarea, nu tu.
Se pare ca nici tu nu accepti realitatea.

P.S. Daca tot te-ai legat de poza mea, are treabă. Daca le-am spus ceva, am spus-o din mai multa experienta de viata decat tine si altii. Dar voi nu acceptati asa ceva, le stiti pe toate.
Nu te blochez.
Doar lașii blocheaza atunci cand nu au replică.

| Adrian20102010 a răspuns:

Da bine și eu am cam exagerat, îmi cer scuze, n-am citit nici eu prea bine mesajul, scuze