| PandacornMaria87658 a întrebat:

am o mica problema legata de iesitul afara.o sa va povestesc si apoi as vrea niste sfaturi cum sa le spun parintilor astfel incat sa ma lase, ai mei sunt cam stricti (mai mult tata, cu mama pot ajunge la un compromis ) am sa implinesc 14 ani peste cateva saptamani si la vara as vrea sa ies macar de 2-3 ori pe saptamana cu prietenii prin oras (eu stau cam la 7km departare de oras ) stiu 90% din oras, am prieteni ok (majoritatea fumeaza, pe mine nu ma atrage ) si ii stiu pe majoritatea de minim 3 ani sau din copilarie deci n ar avea de ce sa nu ma lase nu prea sunt multe griji

3 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Discuta sincer și deschis cu ei despre acest lucru, dar intre timp arata-le ca esti responsabilă, demnă de incredere si ascultatoare. Cu cat vor avea mai multa incredere in tine, cu atât iti vor acorda mai multa libertate. Dar vorbește cu blândețe și respect profund și nu uita ca un răspuns blând îndepărtează furia.

| Violleta2022 a răspuns:

Tu vorbetsis erios? La 14 ani sa iesi prin oras, cu copii care fumeaza?
Ce sa faci? sa te apuci si tu de fumat sau de golaneala?
Grijile apar de acum de fapt, cand va credeti mari si destepti, cand de fapt sunteti tot copilasi naivi, fara habar de pericolele de afara.

| PandacornMaria87658 explică (pentru Violleta2022):

Pai si sa stau inchisa in casa e o solutie? Nici asta. :/