| Tortcufructe a întrebat:

Am o problemasad.Cum pot sa scap de frica de-a vorbi la telefon cu alti oameni? Am astazi de sunat pe cineva si imi este cam frica.Nu stiu ce sa facsad. Please help si fara batai de joc :/.

Răspuns Câştigător
| Lyndsey a răspuns:

Buna! Off... Stiu ca e greu! Aceeasi problema o am si eu. Chiar daca suna ciudat: de fiecare data cand imi suna telefonul imi bate inima foarte tare ( exceptie fac apelurile de la mama, tata si frate ). Ma panichez, nu stiu ce sa zic. De exemplu ieri m-a sunat o prietena si habar nu aveam ce sa zic. Am stat vreo 5-6 secunde fara sa vorbim, dupa care intreaba ea: "Ma auzi?" laughing I-am zis ca da si dupa am inceput sa mai vorbim despre o emisiune tv, despre filme, despre noi... Si incet, incet ma obisnuiesc si eu cu telefoanele. Si stii de ce suntem asa? Suntem prea emotivi, uneori. Ne panicam repede si ne este frica de urmarile propriilor fapte. Eu iti dau un sfat: ai incredere in tine. Incearca sa vorbesti mai intai cu familia, sa te obisnuiesti, apoi cu prietenii, poti comanda si ceva telefonic pentru a exersa. Si cand vezi ca suna telefonul, poti inventa si tu niste chestii ca faci :-d, de exemplu: fac clatite ( si ii spui sa sune mai tarziu, in caz ca nu prea ai ce discuta cu respectivul/ respectiva, si "cat frigi clatite" tu te gandesti ce sa vorbestihee hee, ii spui ca suna telefonul fix, e cineva la usa, etc., inventezi tu ceva. Doar asa o sa reusesti. Eu iti urez succes si sa ai grija de tine si de sanatatea ta! :p Bye-bye!

4 răspunsuri:
| Alexis21 a răspuns:

Inaine si mie imi era frica de a vorbi cu cineva la telefon, dar nu ai de ce sa iti fie frica nu vei pati nimic, trebuie doar sa respiri adanc si sa spui ce ai de spus.Inainte pti sa repeti ce ai de spus ca sa nu te incurci.

| Alexis21 a răspuns:

Inaine si mie imi era frica de a vorbi cu cineva la telefon, dar nu ai de ce sa iti fie frica nu vei pati nimic, trebuie doar sa respiri adanc si sa spui ce ai de spus.Inainte poti sa repeti ce ai de spus ca sa nu te incurci.

| AnaMariaJRock a răspuns:

Depinde cu cine vrei sa vorbesti la telefon, daca este cineva cunoscut sau apropiat sunt sigura ca iti dai si singura seama ca nu ai de ce sa iti fie teama, asa deci cred ca nu acesta este cazul, daca este o persoana necunoscuta suna cu numar necunoscut sau incearca sa te gandesti la cel mai frumos lucru pe care poti sa ti-l imaginezi sau poate doar la ceva care te calmeaza, daca e un prieten cu care nu ai mai vorbit de mult sau poate doar cineva pe care ai intalnit recent incearca sa nu te balbai sau sa pari speriata in vreun fel si daca iti este asa de frica roaga pe cineva de incredere sa stea langa tine in timpul conversatiei.happy

| Tortcufructe explică (pentru Lyndsey):

Multumesc mult scumpo :*.Si tu la fel sa ai grija de tine :*