| CocoCosty2000 a întrebat:

Buna am o problema eu nu cred in dumnezeu adica sunt ateu de mic am fost obligat sa merg al orele de religie si in clipa de azi sunt obligat ce as putea face sa nu mai merg voi pune in practica ce spuneti si propunerea ce va functiona va primi funda

12 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Cine te obliga? Ai dreptul sa nu participi daca nu vrei, doar trebuie sa te retragi, iar pentru asta trebuie sa vorbesti cu dirigintele sau directorul.

| CocoCosty2000 explică (pentru Bondarel99):

Multumesc nu stiam ca am dreptrul sa nu particiv voi vorbi cu diriginta mea va multumesc

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si cine te obliga, ca prin lege nu esti obligat sa mergi la orele de religie

| CocoCosty2000 explică (pentru suntserios):

Va multumesc pana acum nu m stiut ca nu este obligatorie va multumesc foarte mult

| Freya1 a răspuns:

Poate atunci cand ti-ai facut dosarul ti sa scris ca esti ortodox si am senzatia ca asa sunt parinti tai. Vorbeste cu parinti sa vorbeasca cu diriginta sa spui ca nu ai religie ortodoxa si iti baga o alta ora la schimb spre exemplu desen

| CocoCosty2000 explică (pentru Freya1):

Multumesc

| minrest a răspuns (pentru Freya1):

Nataria, vrei sa faca cu un pastor? Trebuie doar sa spuna ca nu vrea sa faca, este benevol.

| Freya1 a răspuns (pentru minrest):

La profesori astea nu tare functioneaza asa si daca este minor nu decide el. Daca el de acasa este ortodox dar vrea el sa fie ateu este oricum degeaba

| minrest a răspuns:

Trebuie sa iti convingi parintii sa te retraga. Succes!

| peperonies a răspuns:

Te lauzi ca nu crezi dar esti prea orb sa vezi lumina.

| AnastasiaK a răspuns:

Buna! Ora de religie nu este obligatorie. Pana acum un an sau doi, toata lumea era inscrisa la ora de religie din start, iar cei ce nu doreau sa faca aceasta ora faceau o cerere. Apoi, legea s-a schimbat si acum trebuie completate cereri pentru a se face ora de religie. Din pacate, in majoritatea scolilor si liceelor, nu se tine cont de asta, iar elevii sunt inca inscrisi automat la aceasta ora. Teoretic, anul scolar fiind deja inceput, tu nu ai mai avea ce sa faci. Insa avand in vedere ca nu ai completat acea cerere (presupun) inscrierea ta la aceasta ora nu este tocmai "regulamentara". Ar trebui sa discuti cu dirigintele sau sa mergi la secretariat sa intrebi cum poti rezolva aceasta problema. Avand in vedere situatia data, ar trebui sa existe destul de multa cooperare din moment ce nu era de datoria ta sa ceri sa nu participi la aceasta ora, ci de datoria colegilor tai sa ceara sa participe.

| Flocea_Andrei_1990 a răspuns:

Sah mat ateule