Cine te obliga? Ai dreptul sa nu participi daca nu vrei, doar trebuie sa te retragi, iar pentru asta trebuie sa vorbesti cu dirigintele sau directorul.
Si cine te obliga, ca prin lege nu esti obligat sa mergi la orele de religie
Va multumesc pana acum nu m stiut ca nu este obligatorie va multumesc foarte mult
Poate atunci cand ti-ai facut dosarul ti sa scris ca esti ortodox si am senzatia ca asa sunt parinti tai. Vorbeste cu parinti sa vorbeasca cu diriginta sa spui ca nu ai religie ortodoxa si iti baga o alta ora la schimb spre exemplu desen
Multumesc nu stiam ca am dreptrul sa nu particiv voi vorbi cu diriginta mea va multumesc
Buna! Ora de religie nu este obligatorie. Pana acum un an sau doi, toata lumea era inscrisa la ora de religie din start, iar cei ce nu doreau sa faca aceasta ora faceau o cerere. Apoi, legea s-a schimbat si acum trebuie completate cereri pentru a se face ora de religie. Din pacate, in majoritatea scolilor si liceelor, nu se tine cont de asta, iar elevii sunt inca inscrisi automat la aceasta ora. Teoretic, anul scolar fiind deja inceput, tu nu ai mai avea ce sa faci. Insa avand in vedere ca nu ai completat acea cerere (presupun) inscrierea ta la aceasta ora nu este tocmai "regulamentara". Ar trebui sa discuti cu dirigintele sau sa mergi la secretariat sa intrebi cum poti rezolva aceasta problema. Avand in vedere situatia data, ar trebui sa existe destul de multa cooperare din moment ce nu era de datoria ta sa ceri sa nu participi la aceasta ora, ci de datoria colegilor tai sa ceara sa participe.