| Thegirl15 a întrebat:

Am o problema în care mă pune într-o situație foarte stresantă și nu stiu ce sa fac.Eu stau de 3 ani în Anglia și n-am avut norocul sa dau la școală peste un mediu foarte bun pentru mine și în acești 3 ani nu am socializat mai deloc la școală, numai cu părinții în casă și cu bunici la telefon.Si acum cred ca o sa întrebați:"Dar tu nu ai prieteni în România?"
Și nu, nu am pentru că nici în România nu am dat la școală peste un mediu foarte bun pentru mine și nu am ținut contact cu nici un coleg din primară sau generala și nici nu vreau.
Eu sunt o fire timidă dar prietenoasă dar din cauza unor evenimente din viața mea nu foarte bune, m-a lasat cu o traumă, cu o frica de oameni și cu trust issues.
Eu la anul în 2021 o să mă mut înapoi în România și să încep clasa a 10 a acolo din cauza unor probleme personale.In clasa a10a banuiesc ca colegii se stiu deja, s-au format deja prieteni între ei si va fi cam greu banuiesc sa intru într-un grup pentru că o să fiu fata cea noua.As fi vrut să încep în Septembrie anul asta în clasa a9a cu toată lumea ca să îmi fie mai usor dar din cauza pandemiei nu pot. Și aici vine partea stresantă, eu vreau sa imi schimb viața socială când o să încep în România clasa a10a, să mă bucur de adolescența mea sa imi fac prieteni, să ies afara, să mă duc cu drag la școală dar problema e că nu stiu cum sa fac asta, nu stiu cum sa imi fac prieteni nu stiu cum sa ma integrez și nu vreau sa pretind că sunt altcineva doar de dragul sa ma accepte viitorii colegi după standardele lor, vreau ca să simt ca ei chiar vor să fie prietenii mei cu adevărat și sa nu trăiesc în miciună!
Va rog dacă puteți să îmi dați sfaturi sau idei cum sa ma integrez mai repede și să îmi fac prieteni mai repede!
Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Valhoare a răspuns:

Buna!
Chiar dacă te simți tristă, nu trebuie sa te lasi doborâtă. Sunt mult cauze, cum ar fi schimbarea de la școală la școală. Mă pun in pielea ta, și observ ca te simți singură. Vreau sa-ti spun doar că dacă te apuci de ceva, fă-o cu pasiune. Iti recomand sportul, cititul, orice iti place tie. Mergi la bibliotecă, la sală dacă ai posibilitate și ține capul sus. Nu te obosi cu oamenii din ziua de astăzi, o sa-ti gadesti locul la momentul potrivit. Mult spor si zâmbete?

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Marea ta problema este ca tii cu tot dinadinsul sa te integrezi intr-un grup sau altul. Este vorba de nevoia de a apartine, de spiritul de haita si este ceva firesc.
Partea proasta este ca in viata cu cat insisti mai mult sa fii acceptat, se intampla exact opusul.
Iti recomand sa incerci sa te simti bine in pielea ta, asa cum esti si sa-ti cauti o ocupatie extrascolara care sa-ti umple aceasta nevoie. Un hobby, ceva creativ, scrie o carte...
Nu toata lumea se integreaza, dar ghici ce? Nici nu trebuie!
Cei mai mari oameni ai lumii, artistii, poetii, inventatorii nu mergeau la un loc cu turma.
Da, cauta-ti ceva frumos si traieste-ti viata asa cum poti.

3 răspunsuri:
| Thegirl15 explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc pentru răspuns! Si o să i-au în considerare sfaturile?☺? Ai dreptate că nu toată lumea trebuie să meargă la un loc cu turma dar în cazul meu e un pic diferit. Am învățat să trăiesc în "singurătatea " adica fără oameni care să mă înțeleagă sau prieteni de la o vârstă fragedă dar asta mia afectat sănătatea mentală și nu mai vreau sa ma simt asa cum mă simt.Nu vreau sa ajung un adult antisocial și trist, iritat de toate alea.Am 15 deja si cand o sa ajung înapoi in România o sa am 16, deja am pierdut 3 ani si o sa mai pierd încă un an din copilărie/ adolescență, adică 4 ani în total, în care în aștea 4 ani as fi putut sa fi facut la ceva sa ma dezvolt altfel (într-o dezvoltare bună mă refer din punct de vedere al sănătății fizice si metale. Vreau măcar în ultimii ani de adolescență pe care îi mai am sa fiu fericită, să mă distrez, să îmi trăiesc viața la faxmium dar normal cu limite. Sper să înțelegi punctul meu de vedere. Mulțumesc încă o dată pentru răspunsul tău și îți doresc o zi bună și o viață cât mai frumoasă!?☺?

La semnele alea de întrebare ar fi trebuit să fie emoji-uri.Nu stiu de ce sunt semne de întrebare înloc de emoji-uri.

As fi putut sa fi facut altceva *** (greșeală gramaticală)