| Ioana_Scumpik_1990 a întrebat:

Am o stare de tristete din care nu pot sa imi revin sad
O sa va povestesc pe scurt
Deci...sunt a 8-a.Pana in clasa a 6-a am luat premiul 2 tot timpul in afara de clasa I, cand am luat premiul 1.In clasa a 7-a am luat 3.Si de atunci a inceput....raul! Am inceput sa scad la scoala (nu stiu daca scad eu sau profesorii vor mult mai mult de la mine ca sunt a 8-a).La simularea de la romana am luat 8, 10. Dar cea mai mare problema e ca profa de romana a vorbit cu mama si i-a zis ca nu imi fac comentariile(De la modele de evaluare nationala.Dar eu mi le fac! Recunosc nu toate dar in mare parte fac,numai ca nu prea vreau sa le citesc).Si colac peste pupaza, si profu de mate i-a zis tatalui meu ca am scazut! Ce-i drept la matematica, nu prea ma mai descurc chiar cum ma descurcam ca inainte sad Dar totusi ma descurc cat de cat. Am luat 8 in teza!
Si acum o saptamana am vorbit cu o fata care si ea e tot in a8-a si vrrea sa mearga la liceul pedagogic, ca mine! Si ea, a luat 9 in teza la mate! Si 8, 30 la simulare! sad (Nu e din aceeasi scoala cu mine)
Si de atunci chiar ca mi s-a dat lumea peste cap! sad
Nu-i o problema chiar wow grava dar nu stiu de ce pe mine ma afecteaza!
Si pe langa asta, mai sunt si o persoana ascunsa, adica nu ascunsa sau cu 2 fete,dar unele persoane imi zic ca sunt o persoana foarte puternica si tupeista, cand eu sunt cu frica si de umbra mea, si plang si daca aflu ca a spart x vaza din cauza mea (am dat un exemplu).
Nu stiu de ce..nu pot fi fericita! Am o stare de tristete, daca rade cineva si ca sa nu para urat din partea mea rad si eu, dar nu-i rasul meu! Nu ma mai recunosc!
Acum intrebarile sunt:
1.Ce sa fac ca sa fiu mai fericita?
2. Oare motivul meu de suparare, sa fie altul mai grav care ma apasa si eu sa pretind ca acesta este (ma refer la o durere care s-a intamplat in trecut.dar nu imi amintesc ceva care sa ma fi apasat asa de tare)
3.Sa fie din cauza singuratatii? Nu ies in cluburi,nu am prieteni in afara scolii, dar si cu ei vorbesc doar la scoala sad
Am o sora si o verisoara (mai mari), dar ele pleaca la scoala si vin o data la 1-2 saptamani,m-au luat o data la discoteca,dar ma simt nu stiu trista cand sa ma iau cu ele,dar intr-un fel ma bucur
P.S. Nu vreau raspunsuri gen: Uita-te la ceva amuzant si rade si tu, sau fa ceva amuzant, sau rade cu cineva.Chiar daca rad, nu-i rasul meu.Nu pot sa fiu fericita! sad

Răspuns Câştigător
| kitykity a răspuns:

1.Au spus ca ai inceput sa scazi? Profesorii spun ca nu te descurci la scoala, dar eu cred ca te descurci, sfatul meu este sa dai tot ce ai mai bun la scoala, mai precis la teste. Nu mai fi asa de trista! Tristetea nu face bine( ai putea face ceva care iti place, sau vorbeste cu parintii, sau cu un psiholog, te vor ajuta)
2. Poti intreba un psiholog.
3. Se poate, dar ar trebui sa ai prieteni care sa te placa, chiar daca nu ai prieteni, ii ai pe parintii tai.

5 răspunsuri:
| Ioana_Scumpik_1990 explică (pentru kitykity):

In sfarsit cineva care imi zice ca nu am scazut happy
Mie nu mi se pare ca am scazut daca iau un 8...

| Doub a răspuns:

rolling on the floor))))))rolling on the floor)))).Off,m-ai inveselit.Deci stai sa inteleg. drama ta e ca..ai luat 8 intr-o simulare?laughing. Tie 8 ti se pare nota mica? Atunci pune mana si invata. Ce o sa faci cand vei ajunge la liceu si o sa ai o groooaza de invatat? Te vaiti?

| danay72 a răspuns:

Sper sa te ajute articolul acesta.
Cum poţi găsi soluţii
DACĂ suferi de singurătate, ar fi bine să te întrebi: „Aş putea face ceva pentru a îmbunătăţi situaţia? Ar trebui oare să fac nişte schimbări în stilul meu de viaţă? Dacă da, ce schimbări?". Întrebările ce urmează te vor ajuta să te autoanalizezi sincer şi să găseşti soluţii practice.
Trebuie să-mi schimb atitudinea?
Oricine se poate simţi singur din când în când. Dacă persistă însă, sentimentul singurătăţii devine o problemă. Acesta ar putea fi un semnal de alarmă, indicând că ceva e în neregulă cu modul în care priveşti viaţa. E posibil ca problema să izvorască din modul în care porţi când te afli în compania altora. Unii, fără să-şi dea seama, ridică un zid în jurul lor, ceea ce-i descurajează pe ceilalţi să le devină prieteni. Uneori nu trebuie decât să-ţi schimbi atitudinea.
Iată ce spune Sabine, care a imigrat în Anglia: „E nevoie de timp ca doi prieteni să capete încredere unul în celălalt, să se simtă în largul lor unul în compania celuilalt şi să se destăinuiască unul altuia. Întreabă-i pe cei pe care îi cunoşti în ce mediu au crescut. Mi s-a zis: «Nu există o cultură perfectă. Caută ce e bun în orice cultură»". Într-adevăr, aşa cum a fost şi Sabine încurajată, încearcă să vezi aspectele plăcute ale altor culturi, care, dacă ţi le vei însuşi, îţi vor fi utile.
Mă izolez?
Te-ai putea întreba: „Am tendinţa să mă izolez de ceilalţi? Nu cumva ar fi mai prietenoşi cu mine dacă şi eu aş fi mai prietenos cu ei?". Dacă consideri că aşa stau lucrurile, fă un efort şi fii mai deschis. Roselise, în vârstă de 30 de ani, care s-a mutat din Guadelupa în Anglia, spune: „Cei ce se simt singuri tind să se izoleze". Ce sfat dă ea? „Caută persoane care par şi ele mai singuratice. Ia iniţiativa şi stai de vorbă cu ele. Uneori, dintr-o simplă întrebare se poate naşte o prietenie de durată."
E nevoie de timp şi efort ca să cultivi o prietenie strânsă. Pentru început, nu trebuie decât să înveţi să asculţi. Ascultând cu atenţie, vei fi mai în măsură să vorbeşti despre lucruri pe care cealaltă persoană le consideră interesante. Nu uita, empatia este liantul unei prietenii.
Gândesc negativ?
Respectul de sine scăzut poate fi o barieră în calea unei prietenii. Întreabă-te: „Am tendinţa de a gândi negativ despre mine?". Abigaïl, o tânără de 15 ani din Ghana, recunoaşte: „Uneori, gândurile negative îmi accentuau singurătatea. Mă simţeam fără valoare şi neiubită de nimeni". Fii sigur că, dacă iei iniţiativa să-i abordezi pe alţii şi să-i ajuţi în vreun fel, ei nu te vor considera nicidecum lipsit de valoare. Dimpotrivă, îţi vor oferi prietenia lor. Aşadar, ce-ar fi să faci tu primul pas?
O gândire pozitivă te va ajuta să te împrieteneşti şi cu persoane ce nu sunt neapărat de vârsta ta. O prietenie cu cineva mai mare sau mai mic decât tine îţi poate aduce mari răsplăţi. Ceea ce a ajutat-o pe tânăra Abigaïl să învingă singurătatea a fost în principal asocierea cu cei mai în vârstă decât ea. „Am tras mari foloase din experienţa lor de viaţă!", mărturiseşte Abigaïl.
Mă destind singur?
Mulţi dintre cei ce se simt singuri preferă să petreacă ore întregi la televizor sau la calculator ori jucând videojocuri. Dar când închid televizorul sau calculatorul constată că sunt la fel de singuri ca înainte. Elsa, o tânără de 21 de ani din Paris, mărturiseşte: „Televizorul şi videojocurile pot deveni un drog ce afectează o persoană până acolo încât aceasta nu-şi mai doreşte să aibă prieteni".
O latură negativă a vizionării programelor TV este că aceasta nu presupune o interacţiune, un schimb de idei şi nici legarea unor prietenii. Tot cam aşa stau lucrurile şi cu videojocurile, întrucât ele îl poartă pe jucător într-o lume imaginară ce dispare în clipa în care jocul se încheie. Navigarea fără niciun scop pe internet poate fi, ce-i drept, o modalitate de a evada din lumea reală. Dar îl poate expune pe utilizator şi la materiale imorale sau îl poate pune în contact cu persoane care îşi ascund identitatea. Cu siguranţă, internetul nu este cel mai bun loc să legi ori să adânceşti prietenii autentice.
Caut un partener conjugal?
Unii vor să se căsătorească doar ca să scape de singurătate. E-adevărat, un partener conjugal iubitor îţi poate aduce multă bucurie în viaţă. Dar atenţie: o decizie atât de importantă nu se ia în pripă!
Căsătoria nu este neapărat o soluţie la problema singurătăţii. Se spune că persoanele căsătorite care au probleme de comunicare în cuplu sunt „printre cele mai singure persoane de pe pământ". Din nefericire, în această situaţie se află mai mulţi oameni decât s-ar crede. Prin urmare, dacă vrei să te căsătoreşti, ar fi bine să-ţi rezolvi problema singurătăţii înainte de a te îndrăgosti de cineva. Schimbându-ţi atitudinea şi obiceiurile şi luând iniţiativa de a-ţi face prieteni cât timp eşti încă necăsătorit, vei reuşi să pui bazele unei căsnicii fericite.
Poţi înfrunta singurătatea!
Probabil că nu există o soluţie imediată la problema ta. Poţi totuşi să-i faci faţă cu succes aplicând Regula de aur, enunţată de Isus: „Tot ce vreţi să vă facă vouă oamenii faceţi-le şi voi la fel" (Matei 7:12). Aşadar, dacă vrei ca alţii să fie prietenoşi cu tine, fii şi tu prietenos cu ei. Dacă vrei ca alţii să fie deschişi cu tine, fii şi tu deschis cu ei. Deşi poate că nu toţi vor reacţiona imediat, cu timpul unii se vor apropia de tine. Şi chiar dacă nu se va întâmpla aşa, vei fi mai fericit pentru că, cel puţin, ai încercat.
Isus a mai enunţat un adevăr profund care te va ajuta să faci faţă singurătăţii. „Este mai multă fericire în a da decât în a primi", a spus el (Faptele 20:35). Dacă dăruieşti din timpul tău ca să-i ajuţi pe alţii — poate pe un copil să-şi facă temele sau pe o persoană în vârstă la cumpărături şi să facă curat în casă ori în curte — vei fi mai fericit şi, cine ştie, vei câştiga un prieten adevărat.
Unde poţi găsi prieteni adevăraţi
Există şi alte modalităţi practice de a face faţă singurătăţii. Nu sta în casă. Ieşi la plimbare în parc sau, dacă e posibil, ieşi din oraş. Când eşti singur acasă, umple-ţi timpul cu lucruri care îţi stimulează creativitatea, de pildă, coase ceva, citeşte ori fă tot felul de treburi gospodăreşti sau reparaţii prin casă. Un scriitor francez a spus: „N-am avut până acum nicio supărare atât de mare, încât o oră de lectură să nu o poată risipi". Mulţi găsesc mângâiere în cuvintele psalmilor biblici.
Unii specialişti au observat că asocierea cu persoane de aceeaşi religie poate alunga din viaţa cuiva singurătatea şi poate contribui chiar la o stare bună a sănătăţii. Dar unde poţi găsi persoane care se străduiesc să urmeze Regula de aur? Iată ce a scris un observator imparţial într-o carte pe tema diferitor mişcări religioase: „Congregaţiile Martorilor [lui Iehova] sunt comunităţi în care domneşte încrederea şi o bună colaborare".
Isus a arătat care este esenţa creştinismului adevărat. El le-a spus discipolilor săi: „Prin aceasta vor şti toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi iubire între voi" (Ioan 13:35). Iubirea — manifestată mai întâi faţă de Dumnezeu şi apoi faţă de colaboratorii în credinţă — este principalul semn de identificare al celor ce practică religia adevărată (Matei 22:37–39).
Prietenia cu Dumnezeu este cel mai bun remediu la singurătate. Avându-l ca prieten, nu te vei simţi niciodată singur (Romani 8:38, 39; Evrei 13:5, 6).
[Chenarul/Fotografia de la pagina 8]
CUM LUPTĂ ALŢII ÎMPOTRIVA SINGURĂTĂŢII
Anny, văduvă: „Încerc să-mi ţin sub control gândurile şi să văd latura pozitivă a situaţiei mele".
Carmen, necăsătorită: „Am învăţat să nu mă mai consum din cauza celor întâmplate în trecut şi să merg înainte, legând noi prietenii".
Fernande, văduvă: „Dacă depui eforturi să-i ajuţi pe alţii, uiţi de propriile probleme".
Jean-Pierre, necăsătorit: „Obişnuiesc să fac plimbări lungi, în timpul cărora îmi deschid inima înaintea lui Dumnezeu în rugăciune".
Bernard, văduv: „Păstrez legătura cu prietenii prin telefon, dar nu ca să depănăm amintiri triste, ci ca să stăm de vorbă".
David, necăsătorit: „Deşi sunt mai singuratic din fire, mă oblig să mă deschid faţă de ceilalţi".
Lorenna, necăsătorită: „Iau iniţiativa să-i cunosc pe alţii şi să mă împrietenesc cu ei".
Abigaïl, adolescentă: „M-am împrietenit cu persoane mai în vârstă decât mine şi trag foloase din experienţa lor".
Cherry, necăsătorită: „Am constatat că, dacă le spui oamenilor că te simţi singur, se vor strădui să fie mai prietenoşi cu tine".
[Chenarul/Fotografia de la pagina 9]
CUM POŢI ÎNVINGE SINGURĂTATEA
● Cultivă o gândire pozitivă
● Limitează-ţi destinderile de unul singur, precum vizionarea programelor TV
● Caută prieteni care îţi împărtăşesc valorile, inclusiv oameni care nu sunt de vârsta ta
● Mai presus de toate, caută prietenia lui Dumnezeu
[Legenda fotografiei de la pagina 7]
Împrieteneşte-te cu persoane ce nu sunt neapărat de vârsta ta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Doub):

Oameni disperati de note. Daca viata ta se rezuma la un 8 laughing))) Asa ceva rolling on the floor) Mai bine sa fii disperat de filme po.rno decat de note laughing)) E MAI SANATOS! rolling on the floor

| kitykity a răspuns (pentru Ioana_Scumpik_1990):

8 este o nota buna