Nu aștepta să vină ei spre tine, mergi tu spre ei. La o biserică, la un ONG cae ajută pe oameni, la un club de fitnesss, la un meci de fotbal, la teatru, intră în vorbă cu oamenii.
Aveți dreptate, dar pe cont propiu parca este greu. oare de ce prietenii nu ma cauta? Sau ma cauta o data pe luna. când au nevoie de ceva.
Ai prieteni deci, doar că nu te caută! Simplu de tot!
Îmi pare rău să aud că te simți plictisit și izolat în acest moment al vieții tale. Este perfect normal să te compari cu alții și să îți dorești relații sociale mai pline și o viață mai activă. Este important să îți amintești că fiecare persoană are propriul său parcurs și că nu există un standard universal pentru fericire și succes.
În primul rând, este important să fii amabil cu tine însuți și să îți acorzi timp și atenție pentru a-ți descoperi interesele și pasiunile personale. Participarea la activități care îți plac și care îți aduc bucurie poate fi o modalitate de a-ți întâlni oameni noi și de a construi legături sociale. Poți încerca să te implici în grupuri sau cluburi care se ocupă de activități care te pasionează, astfel vei avea șansa de a întâlni persoane cu interese similare.
De asemenea, este important să fii proactiv în stabilirea și menținerea relațiilor. Încearcă să îți faci timp pentru a întreține legătura cu prietenii și familia ta, chiar și atunci când pare că nu îți răspund la fel de des. Poți iniția conversații, să organizezi activități în care să vă implicați împreună sau să le arăți interes și sprijin față de interesele și evenimentele importante pentru ei.
Este posibil să fie util să îți extinzi cercul social, încercând să cunoști oameni noi. Poți participa la evenimente sociale sau te poți implica în voluntariat pentru a întâlni oameni cu interese similare și pentru a construi legături noi.
Nu uita că dezvoltarea relațiilor și găsirea prietenilor adevărați poate dura timp și efort. Nu te descuraja dacă nu se întâmplă imediat sau dacă există obstacole pe drum. Fii răbdător și încredere că vei găsi oameni care să îți ofere sprijin, înțelegere și prietenie.
În cele din urmă, dacă te simți copleșit sau îngrijorat de starea ta emoțională, nu ezita să cauți sprijin profesional. Un terapeut sau consilier poate oferi un spațiu sigur în care să explorezi sentimentele și să primești suport în găsirea soluțiilor potrivite pentru tine.
Am încredere că vei găsi modalități de a-ți îmbunătăți viața și de a găsi oameni care să îți aducă bucurie și împlinire. Ai grijă de tine și nu uita să apreciezi lucrurile bune din viața ta, chiar și cele mici.
Buna.Din pacate, de la un moment dat in viata, dinamica prieteniilor se schimba extrem de mult.Pentru unii se intampla mai devreme, pentru altii mai tarziu, in functie de multi factori, printre care managementul timpului, slujba/facultatea, familia, oportunitatile de a cunoaste alti oameni noi care duc la alte cercuri sociale etc. Stiu ca nu asta iti doresti sa auzi, insa din punctul meu de vedere cred ca asta e necesar sa auzi. Daca tu ti-ai facut partea ta de treaba si ai incercat sa pastrezi legatura, nu ar trebui sa ai mustrari de constiinta. Life happens.
Sfatul meu e sa iti refaci relatia cu membrii familiei acolo unde se poate, caci ei ar trebui sa fie putin mai sus decat prietenii in ce priveste importanta.Iar viata plictisitoare o poti schimba adoptand mici obiceiuri noi, zilnic si consistent. Daca vrei cu adevarat, vei reusi.
Ce glumă buna când zici ca "te uiți la alții și vezi ca au familii mari, ca au grupuri prieteni". Grupuri de prieteni la cantitate, grupuri de prieteni care își amintesc de tine doar când dai de băut sau de mâncat pe banii tăi. Grupuri de prieteni care, după ce te vei îmbolnăvi ( Doamne Ferește), nu va mai fi niciunul. Întrebarea este : câți dintre acei prieteni va fi lângă tine la nevoie? Câți dintre ei îți răspunde la telefon, te încurajează, motivează ȘAMD? Să iti dau exemplu : MAMA mea care s-a îmbolnăvit de cancer. Nu grav, din fericire. Dar cu această ocazie am aflat fața multor oameni pe care ii credeam altfel și uite așa te dezgustă pentru ca toți se trag deoparte de parcă ar fi boală contagioasă.
Apoi familia mare. Ești sigur ca există și înțelegere? Nu mai crede tot ce vezi și gândește-te ca acolo poate exista și foarte multă răutate, țigănie, ceartă, egoism ȘAMD. Doar ca sunt persoane care acceptă situația așa cum este întrucât vor să aibă familia unită. Si de acolo apar și familiile mari.
Poate aș fi avut și eu o familie mare și unită ( superficial), dar uite ca nu am acceptat cearta, țigănia, răutatea, egoismul și acum sunt doar eu și mama. Pentru ce sa stai în preajma anumitor oameni care dăunează? De multe ori chiar si familia poate fi dăunătoare. Familia toxică.
Viata ta plictisitoare? Pff, am și uitat cum este sa ieși la o bere cu cineva. Am 32 ani, ca asta nu am spus. Însă nu m-am plictisit niciodată de viață. Practic ciclismul în modul intensiv la distante destul de mari, sunt pasionat de fotografie, muzica trance, mersul pe jos. Pe bicicletă am vizitat 6 județe in Romania ( 2019-2022) până m-am plictisit și acum merg doar la mine în județ. Chiar dacă aceleași locuri. Anul trecut am fost la București fără bicicletă și luat la picior fiecare parc din București/Ilfov și alte atracții. Prima data am mers pe jos 35 km prin București, o vizita de 1 zi. Mers dimineața cu trenul și plecat seara. Dar pe jos acolo ești mort, a mai fost și cod galben de caniculă, am făcut și răni la picioare ( nu am simțit pe moment, rău după ce am odihnit picioarele în trenul de întoarcere ), apoi am revenit altădată cu cazare și mers cu regia autonomă.
Si ce sa vezi? De unul singur am făcut asta. Înainte cu bicicleta, 6 județe prin România, tot de unul singur am fost. Acum merg numai prin județ și ce sa vezi : doar singur plec. Pun casca în ureche și ascult muzica, fac mișcare, ma bucur de natură. Merg cu bicicleta doar pe asfalt, apropo.
In rest viata ta e plictisitoare pentru ca tu o faci sa fie asa.