anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!

Anul acesta am sa merg la liceu. Si cateva ganduri ma framanta:

1. La noi in clasele V-VIII nu am facut fizica asa cum trebuie. Ne dadea o lectie sa o scriem acasa, ne spunea cand ne asculta sa invatam o lectie. Habar nu am de fizica! La fel si cu muzica nu am facut nimic! Nu stiu nimic din ce se preda la muzica. Profa a zis ca oricum la liceu se reia toate lectiile. Am vazut probleme de fizica care ma,, speriau" ma uit la ele si habar nu am despre ce e vorba. Acum imi e frica la liceu cum va fi? (Nu vreau sa ma duc la un liceu bazat pe fizica dar totusi se face fizica) Intrebarea e : O sa-mi fie greu nestiind fizica? Sau doamna profesoara are dreptate?

2. Anul acesta dau examenele la Lb.Romana si Matematica. La Lb.Romana ma descurc. Dar matematica?! Imi e frica... si stiu ca multi dintre voi mi-ati raspunde,, Pune-te si invata" dar e atat de invatat, nu stiu de unde sa incep straight face. Intrebarea e : Cum a fost la examenul de Matematica? ( La sfarsitul clasel a VIII-a) Dar la Lb.Romana? /( Ce punctaj?)/

3. Gandul la liceu ma streseaza. Adevarul e ca nu prea ma familiarizez / adaptez asa repede. Intrebarea e: Cum a fost la inceputul primului an de liceu?

Va multumesc pentru raspunsuri!

20 răspunsuri:
| AtIr a răspuns:

Stai linistita! La liceu vei relua tot la toate materiile, si oricum se va relua totul, dar cu profi noi si colegi noi.In primul an a fost cam asa:primul semestru acomodarea a fost mai grea, dar pe la jumatatea celui de-al doilea a fost distractie.Stai calma, nu sunt din aia nebuna sunt a 3-a in clasa si sunt la un liceu de elita, desi clasele 5-8 le-am facut la un liceu sportiv unde nu se punea baza pe invatat, si totusi am ajuns aici.Nu trebuie sa te stresezi,totul vine de la sine, incearca sa te implici cu toata clasa, sa comunici cat de cat, putin in fiecare zi, daca nu poti din prima si vei vedea ca deja in clasa a 10-a totul e super.Fizica,se va relua si muzica, toate materiile cu profesori noi.La matematica acum in clasa a 8-a, eu am scos un 6, 40 facand matematica asa mai greu singura fara prof suplimentar in al doilea semestru.La matematica e destul de greu, dar daca faci exercitii in fiecare zi si daca mai ai ceva ajutor din partea profesorului de la clasa un 5 sau 6 scoti.Si daca media claselor 5-8 o ai peste 9 intri la liceu bun, si daca la romana iei un 9.Nu-ti face griji, dupa ce intri la liceul dorit si te acomodezi, nu se compara viata de liceu cu ce e in generala.Crede-ma..nu te stresa vei reusi la examen la mate fiindca daca te stradui si tu putin.e clar! Funda? multumesc.

| Albertxxx a răspuns:

Pai, eu sunt a 9. Si eu aveam aceleasi probleme ca si tine, fizica nu o faceam, atunci cand o faceam stateam sau ne punea sa scriem ceva, si la multe alte materii aceeasi problema. Spre norocul meu am nimerit o profesoara de fizica foarte draguta care ne-a luat de la 0 pe toti, examenele sunt un stres, cel putin in judetul Constanta, in ultimii 3 ani, Simularile au fost mult mai grele decat examenele in sine, eu unul am luat 3 la mate la simulare si 8.1 la Examen si la romana tot in jur de 3 si 7.9 la examen si am dat examen pe bune, nu copiat sau altceva. Pai gandul ca iti lasi prietenii pe care ii cunosti de ceva timp pentru altii care s-ar putea sa nu iti placa ii cuprinde pe toti, dar nu ai de ales, nu iti interzice nimeni sa iesi cu fostii colegi sau colege, eu unul ma inteleg mai bine cu cei din generala decat cu cei de la liceu, pentru ca am stat 8 ani alaturi de ei, Important e ca nu ai de ce sa iti faci griji, daca stii ceva la romana si la matematica trebuie sa stii materia de a 8 (anul trecut asta s-a dat in mare parte:arii, perimetre, poti cauta pe net subiectele si punctajele). Decat sa te stresezi cu examenele mai bine gandeste-te cum o sa petreci dupa ce le treci sau la ce liceu o sa te duci, pentru ca e un pas foarte important in viata oricarui absolvent de cls a 8-a. sper ca te-am ajutat.

| Satango a răspuns (pentru AtIr):

La simulare am luat 6, 40 la fel ca tine. Multumesc pentru raspuns! Imi pare rau dar nu am specificat ca ofer funda deoarece nu e corect pentru ceilalti. Nu exista un raspuns,, corect'' la intrebarile mele. Va pot oferii doar sincere multumiri. Multumesc inca o data!

| AtIr a răspuns (pentru Satango):

Felicitari! Poate la examen iei si mai mare.Cu inca cateva eforturi. poate mai cresti la nota.Succes! si n-ai de ce.

| Satango a răspuns (pentru Albertxxx):

Multumesc mult pentru raspuns!

| Albertxxx a răspuns (pentru Satango):

De aceea suntem aici nu? mult succes la examene si ai grija la ce sectie si la ce liceu te duci, pentru ca poti sa faci o mare greseala (ca mine)

| anutzaEu a răspuns:

Proful vostru de fizica seamana perfect cu al nostru...
winking

| mimiwewem a răspuns:

Stai calmă. O să te adaptezi ușor. Și o să înveți bine.

| Miina a răspuns:

Buna.
Eu sunt clasa a 9a la filologie. E putin greu la inceput, dar te adaptezi.

Iti recomand sa dai la filologie ca nu faci asa multa mate si fizica si materia e destul de usoara daca te ti de scoala.
La examen va fi bine. Conteaza sa iei nota mare la romana, iar daca media generala e bun e super ok. happy
Multa bafta!

| Satango a răspuns (pentru Miina):

Dar la filologie nu e greu? Adica printre materiile de baza nu se afla si istoria? Nu imi place istoria. Nu o inteleg. Am dat teza din geografie. happy

| Satango a răspuns (pentru mimiwewem):

Multumesc!

| Miina a răspuns (pentru Satango):

Poti sa dai teza si din geografie.
Nici mie nu imi placea istoria, dar la liceu mi se pare usoara.
Nu e chiar atat de greu, e doar mult de citit.

| Satango a răspuns (pentru Miina):

Mie imi e greu sa retin anii si numele celor din istorie... par complicate.

| Miina a răspuns (pentru Satango):

Pentru inceput nu sunt chiar atatia ani si nume, dar inca nu stiu ce va fi mai departe.
Eu cred ca este cel mai usor profil, avand in vedere ca nu dai bac din mate si fizica..Acum e decizia ta! big grin

| MickyloveAndySixx a răspuns:

1.Da... mai bine iti ei meditator putin la fizica... la muzica nu prea ai nevoie! oh go on

2.Nu stiu ce sa iti raspund laughing is in clasa a VIII-a laughing

3.Fii calm! in primul an toata lumea se intelege!winking si o sa fie totul bine! >big grin

| Andreea19Alina a răspuns:

Off laughing deci asa eram si eu de stresata, poate si mai tare, insa a trecut si acum sunt in a 10- a..Deci 1.sa stii ca in gimnaziu proful meu de fizica venea la ora si se uita la noi doua minute apoi aveam liber, asa ca nu stian nimic la fizica si da eram stresata ca ce o sa fac la liceu, dar sa stii ca la liceu proful intreaba la unele lectii daca le.am facut in gimnaziu sau nu, iar jumate din colegi au facut iravrestul nu, insa el explica chiar daca ai facut sau nu, deci nu ai de ce sa iti faci griji.2.in privinta examenului era foarte stresata asa ca, pe langa invatat foarte mult, am facut si preagatire cu alti profesori, dar nu a fost cine stie ce..adica la simulare eram toti colegii atat de degajati,radeam cand am primiy subiectele chiar daca nu erau foarte usoare,parca nici nu aveam simulare,apoi la examenul propriu zis,cevsa spun avem emotii mari dar cand imi vedeam colegii atat de veseli,de parca nu ar fi ceva stresant, mabdestindeam putin si am luat totul cu calm, si nu am avut rezultatele asteptate, caci ma asteptam la note mari, dar na.la mate ultima parte a fost foarte grea..ehh la romana am luat 9.50 iar la mate 8.30 dar important este sa il iar 3. Eu ma familiarizez repede dar de intrat intr.o discutie cu persoane necunoscute ma omoara, si ma gandeam in prima zi de liceu ca nu am sa imi gasesc colegii, sau diriga, sau clasa.tremuram putin, insa de asta exista parintii, ca sa ii obligi sa vina cu tine, asa ca mama a venit cu mine si am avut noroc ca mama s.a intalnit cu o alta mama pe care o cunostea si mai era o fata care mi.a facut cunostinta cu o colega de-a mea si era fericita fa imi cunoscusem una dintre colege, apoi mama a intrat in discutie cu o alta mama si asa mi.am cunoscut o alta colega...si apoi mo.am cunoscut diriga...insa toata scoala si multimea de acolo mi se pareau oribile.dar dupa cateva saptamani mi.am facut mai multi prieteni.happy

| Satango a răspuns (pentru MickyloveAndySixx):

Nu prea mai incurajat cu ``in primul an toata lumea se intelege``... ca si cum in urmatorii ani nu o sa fie asa. Si, sunt fata happy ( ''Fii calm!'')

| Satango a răspuns (pentru Andreea19Alina):

Multumesc pentru raspuns! happy

| MickyloveAndySixx a răspuns (pentru Satango):

Scuze! blushing
Dar nu ai de ce sa iti faci griji! :* TOATA LUMEA SE INTELEGE LA LICEU!winking

[iti dau un sfat... sa nu te lasi calcata in picioare de "PITI" sau de genu! sa pui piciorul in preg din primul an! ca sa nu ai probleme in ceilalti 3 ani!winking ]

BAFTA! :*

| Satango a răspuns (pentru MickyloveAndySixx):

Ms happy