Pur si simplu te duci mereu in pauze si discuti cu persoane din clasa ta. Eu asa am facut la facultate si ma simt mult mai integrata decat m-am simtit in liceu unde n-am procedat asa.
Da as face insa sunt foarte timida si e ceva ce ma indeamna sa nu fac niciun pas spre a vorbi cu ceilalti, tot cred ca mergand sa vorbesc cu ei dau impresia de bagacioasa sau lucruri de genul asta.Si de obicei si profesorilor imi e foarte greu sa le adresez intrebari daca nu inteleg ceva si altele de genul asta.
Pai nu mai asculta vocea si du-te, mare chestie. Ai experimentat deja ce inseamna sa nu fi comunicat cu altii, experimenteaza acum si `bagatul` asta. O sa vezi ca e spre bine.
O sa incerc, multumesc!
Trebuie să fii mai deschisă spre oameni, să intri în vorbă cu ei. Cu siguranță poți găsi și colegi pe gustul tău, adică persoane care te pot înțelege, care au o personalitate compatibilă cu a ta. Succes! Aștept mesajul tău în privat să-mi spui cum te-ai adaptat în noul colectiv.
Ideea e urmatoarea: nu forta prieteniile, nu incerca sa pergi grupuletele care sunt deja acolo. Eprima-te la inceput, dar nu verbal, ci prin actiuni, lasa oamenii sa vina la tine