Trebuie să fii mai deschisă spre oameni, să intri în vorbă cu ei. Cu siguranță poți găsi și colegi pe gustul tău, adică persoane care te pot înțelege, care au o personalitate compatibilă cu a ta. Succes! Aștept mesajul tău în privat să-mi spui cum te-ai adaptat în noul colectiv.
Ideea e urmatoarea: nu forta prieteniile, nu incerca sa pergi grupuletele care sunt deja acolo. Eprima-te la inceput, dar nu verbal, ci prin actiuni, lasa oamenii sa vina la tine
Pur si simplu te duci mereu in pauze si discuti cu persoane din clasa ta. Eu asa am facut la facultate si ma simt mult mai integrata decat m-am simtit in liceu unde n-am procedat asa.
Da as face insa sunt foarte timida si e ceva ce ma indeamna sa nu fac niciun pas spre a vorbi cu ceilalti, tot cred ca mergand sa vorbesc cu ei dau impresia de bagacioasa sau lucruri de genul asta.Si de obicei si profesorilor imi e foarte greu sa le adresez intrebari daca nu inteleg ceva si altele de genul asta.
Pai nu mai asculta vocea si du-te, mare chestie. Ai experimentat deja ce inseamna sa nu fi comunicat cu altii, experimenteaza acum si `bagatul` asta. O sa vezi ca e spre bine.