Parintii sunt protectivi. Nu o fac din rautate, si iti vor binele. Arata-le ca pot sa aiba incredere in tine, sa inveti bine, sa vada ca te duce capu si pot avea incredere in tine, sa vii acasa la ora la care spui ca vii, sa faci un voluntariat undeva daca ai varsta, practic sa te implici in activitati care te-ar face mai responsabila.
Eu ca parinte, daca as avea un copil de varsta ta, (al meu e mic)
nu as putea sa stau linistit in casa, sa stiu ca copilu meu e bata la scoala deci bata si in viata, si sa il las afara la 12 nopatea.
Nu i-as da bani pe mana daca l-as mirosi macar o data de tigari, sau sa vina beat acasa, in schimb daca i-as da 20 lei sa mearga sa manance ceva, si el sa isi ia o carte, sau ceva care sa il faca sa para mai responsabil, as avea incredere deplina in el, sa il las sa faca ce vrea el, mai ales daca invata si bine la scoala, si sa nu-mi fie frica ca intra in anturaje dubioase, sa nu imi fie frica ca il las sa se duca la film cu prietena lui seara, pentru ca stiu ca e responsabil, si nu s-ar baga in belele.
Cu cat copilul este mai responsabil, si arata asta, cu atat un parinte va avea mai multa incredere in judecata lui, si in ce spune el.
Dar daca in schimb minti un parinte, isi va pierde toata increderea si vor deveni protectivi.
Incearca sa fii mai responsabila in ceea ce faci, si da-le de inteles ca esti destul de matura sa iei o decizie buna, cand va fi nevoie.
Si sa vezi dupa aia cum or sa le creasca increderea, printre altele.
succes
Înțelegi termenul de "foarte posesivi" și propoziția "mă tratează ca pe un copil"? Dacă are niște părinți proști și posesivi, ce vrei să le mai demonstreze? Că pot să aibă încredere în ea? Cum, dacă nici măcar nu îi oferă ocazia să le demonstreze?
Niciodata nu vin sa miros a tigari acasa, nu vin beuta, si vin la ora fixa.Am premiul intai pe clasa, desii mama nu mi-l cere, mie imi place sa fiu cea mai buna.Am facut voluntariat, dar putine intr-adevar. Oricum dupa ce invata mama o scoate pe afara pe soramea.In anuraje proaste nu am fost, mai ales acum, mama le stie si parintii si le stie si pe ele.Da, as vrea niste carti de dezvoltare personala si psihologie dar nu vor sa imi dea bani pentru ele.Deabi imi dau sa imi mai schimb hainele de pe mine(adica bani sa imi
cumpar haine noi), cateodata tata uita sa imi dea si de mancare.La faza cu mintitul,am inceput sa-i mint bine,recunosc,deoarece eu i-am si intrebat"dar ma lasati sa am si eu un iubit? O sa invat in continuare bine" si ei au zis "nu,cartea trebuie sa fie viata ta, si sa nu te distraga altceva" bacuu bacuu bacuu,dar ce sa ma distraga ca am avut pe ascuns si inca am(si nu erau baieti de mateinfo ca mine,erau ecomomic,turism, si nu m-au tras cu nimic in jos, ba chiar, unii desii nu invatau ei ma sustineau si ma intrebau cand invat, si cei care nu o faceau, oricum stiam ca eu trebuie sa o fac.De lasat afara niciodata dupa 9 nu ma lasa, si au zis ca nu o sa ma lase niciodata, ca cica e intuneric(m-am certat cu ei pe chestia asta).Si multi parinti si adolescenti cand eram mica imi ziceau ca ei ma trateaza ca pe in copil mic.
Mai mica cu 2 ani decat acum**adica 16 ani aveam
Daca parintii ei erau prosti, ea anungea acum intr-un anturaj dubios, si nu le pasa deloc. O lasau sa faca ce o taie capu.
Dar faptul ca le pasa, de ce se intampla cu fiica lor, ma face sa ma indoiesc de ce ai spus tu mai sus.
Tot ceea ce am zis mai sus e adevarat. faza cu mintitul ca sa imi fac relatii pe ascuns e tot adevarat.nu ai de ce sa te indoiesti, eu am pus aici o intrebare pe anonim ca sa primesc rezolvari, si aici spun tot cum e.ei pur si simplu nu vor, si degeaba le zic, ca nu inteleg, pot sa am si 30 de ani, nu o sa inteleaga niciodata, parca as sta in niste lanturi din care scap adeseori si ei nici nu stiu, pentru ca toata protectia asta m-a afectat oarecum, eu la 14 ani nu eram in stare sa ma descursc singura in multe, eram super fricoasa, m-a ajutata cu ceva?
Hmm. cum ai zi si tu mama ta intr-un fel vrea sa isi creeze viata pe care nu a avut-o prin intermediul tau ceea ce este total gresit... nu trebuie sa te lasi influentata, gandeste-te ca slujba pe care o alegi trebuie sa fie una conform aptitudinilor tale sa o faci cu "drag" nu cu regret si cu dispret. Urmeaza-ti visul si fa-i ce este bine pentru tine, esti majora ai putea sa te angajezi undeva si sa obtii niste banuti sa iti termini studile, sa fii ceea ce vrei. Sa nu mai depinzi asa mult de parinti.