| Thisisnotme a întrebat:

Buna!
Asta o sa sune ciudat dar vreau sa va intreb ceva.Stiu ca unora le place sa isi provoace durerea(prin taieturi, zgarieturi etc.)si au ajuns sa fie obsedati si sa faca asta din placere.Eu am observat ca imi place sa ma provoc singura,imi place sa ma simt trista,sa plang, sa ma ranesc prin diferite moduri.Am ajuns si eu ca ceilalti, la obsesie?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cei care se ranesc singuri au probleme psihice, deci nu sunt normali si mai devreme sau mai tarziu, ajung sa primeasca ajutor medical.
Tu daca ai inceput sa cersesti atentie prin provocarea intentionata a starilor triste, plans si alte moduri, nu este normal si nici sanatos comportamentul asta, iar cel mai probabil parintii tai vor observa si la un moment dat te vor duce la medic, sau te vor interna pentru investigatii psihiatrice.

| Thisisnotme explică (pentru Violleta2022):

Dar nu o fac in public si mai ales in fata parintilor.Ba chair ma feresc sa arat ceea ce simt si pretind ca sunt cu totul o alta persoana, opusul realitatii mele sufletesti.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Thisisnotme):

Momentan este ca o joaca pentru tine provocarea asta, dar curand se va transforam in ceva serios, daca incepe sa-ti placa si te lasi atrasa in jocul asta periculos, si vor observa si prietenii, familia.
Jocul tau este extremd e periculos, duce la depresii, stari de anxietate, de izolare de lume, la boli mentale si in cazuri grave, la sinucideri.

Te sfatuiesc sa te gandesti serios la prostia cu care te joci, incearca opusul, fii vesela, impuneti sa iesi afara, sa te joci cu prirtenele, sa traiesti clipe minunate, sa-ti ajuti mama pe langa casa, sa fii un copil fericit, nu trist, nu plangacios, ca nimanui nu-i plac copii plangaciosi sau uraciosi.

| Felissa13Eden a răspuns:

Momentan, ti-a intrat in cap ca trebuie sa-ti faci asta.
Daca ai incerca sa faci lucruri pozitive si dragute in schimbul celor cu care te-ai obisnuit, ar fi mult mai bine.
Deseneaza, danseaza, canta, scrie-ti gandurile intr-un jurnal.Fa ceva ce te pasioneaza, ca sa fii fericita :3