Vorbește cu el când e treaz. Ieșiți voi doi in oraș la o cafea si spune-i tot ce te deranjează fara jena. Daca vezi ca nu da rezultate, asta e, căuta pe altcineva.
Dezlogodeste te rapid. ai sa duci o viata de calvar langa un astfel de om. alcoolismul este o boala. e in adn, el nu poate singur lupta cu ea.
lasa-l fara regrete, nu tu l-ai imbolnavit. asa l-a facut mama lui. e trist dar gandeste te ca o sa ai copii cu el si-i condamni la o viata de coshmar. familie dezbinata, tensiuni, batai, neajunsuri materiale. pentru ce? ca te gandesti ce-o sa zica lumea? da lumea o sa aiba grija de ei si de tine? sau TU?
Unul care incepe sa bea frecvent si nu constientizeaza ca asta e o problema e o cauza pierduta.
Foarte multi au in cap niste chesti pe care ti le va arunca in fata de fiecare data."Is barbat de ce sa nu beu o bere","Nu is bolnav de ce sa nu consum alcool","Ce fac rau daca beau o bere","Beau pe bani mei","Nu imi comanzi tu ce sa fac" etc.Astea deja nu mai au leac si o sa o tina asa pana o sa iti scoata peri albi.
Am cunoscut si eu genul acesta de oameni plus ca tata e la fel cu bautul si crede-ma decat sa sa iti manance nervi, sa trosneasca a drojdie si sa isi piarda mintile incet nu o sa se intample altceva.
Daca ajungi in stadiul in care o sa spui "mai bea si el o bere da cand e treaz e painea lui dumnezeu" esti o cauza pierduta si tu si atunci iti meriti soarta.De la violenta verbala, la cea fizica si la rusine se poate ajunge la orce.
Dai un ultimatum, daca nu se poate dai papuci.
Ai mai patit-o si tot mai stai langa un betiv? Da-i papucii. Inca nu iti este sot. Cat nu e prea tarziu.
Avand in vedere ca o ardeti pe la majorate... incep sa cred ca sunteti totusi destul de tinerei, iar daca a inceput de pe acum cu asta... viitorul promite multe.