| JustMusic a întrebat:

cine poate sa imi explice ce e cu bac-ul diferentiat si cu cel profesional ce s-a schimbat.Am cautat pe internet dar mai tare m-am zapacit. Funda cine ma face sa inteleg.

Răspuns Câştigător
| Anton_Elisa_Andreea_1993 a răspuns:

Salut...
Iti spun ce am inteles si eu de la stiri.
Bacul profesional e la fel ca cel care s-a dat anul asta, iar bacul diferentiat e o forma de bac introdusa de ministerul invatamantului pentru a ajuta cat mai multi elevi sa promoveze si sa aiba o diploma la sfarsitul liceului cu care se pot angaja.

Bacul diferentiat va fi mai usor decat cel de pana acum.
Elevii au posibilitatea sa aleaga ce fel de bac vor sa dea, doar ca daca vrei sa dai mai departe la facultate trebuie sa dai si sa promovezi bacul profesional care s-a dat si pana acum. happy

2 răspunsuri:
| JustMusic explică (pentru Anton_Elisa_Andreea_1993):

Ok, am inteles, dar eu acum sunt intra 11 la stiinte sociale, eu o sa aleg ce bac o sa dau sau doar cei care au intrat intra 9 acum o sa aleaga?

| Anton_Elisa_Andreea_1993 a răspuns (pentru JustMusic):

Cred ca da odata ce noua lege intra in vigoare o sa poti alege ce bac vrei sa dai. Oricum pentru ca esti la stiinte sociale eu zic sa nu iti faci griji in privinta bacului, oricare ar fi el, pentru ca nu dai la mate (unde se iau cele mai mici note). Sfatul meu este sa te orientezi catre bacul profesional (cel care s-a dat si pana acum) fiindca poti da apoi mai departe la facultate. happy