Daca unui obiect ii este atribuita o anumita culoare (de exemplu copacii cu frunzele verzi), frunzele verzi este un epitet cromatic, iar celelalte sunt epitete daca au insusiri mai ciudate.
Eu de fiecare data ma uit la ce arata acasta, de examplu sa zicem :negrul sclipitor, este epitet deoarece arata o insusire neobisnuita a cuvantului determinat, cu alte cuvinte acele adjective cu care aratam ceva neobisnuit... (soare cu dinti este epitet chiar daca este folosit mai des ), sper ca te-am ajutat
Buna,este foarte simplu, trebuie doar sa stapanesti foarte bine partile de vorbire din limba romana. Epitetul este de fapt un substantiv langa un adjectiv[probabil stii ce sunt substantivele si adjectivele].De exemplu:camera verde, lacul rosu, cerul albastru.Camera,lacul si cerul sunt substantive iar verde rosu si albastru sunt adjective, deoarece dau o insusire.De asemenea, pot fi mai multe exemple precum:baiat destept, fata frumoasa.Tot la fel, baiat si fata sunt substantive iar destept si frumoasa adjective. Sper ca te-am ajutat!
Pai...epitetul este o insusire pe langa un adjectiv.Doar ca nu orice insusire, ci un mai speciala.Cum ar fi:
Glasul bland
Cerul de smarald
Si tot asa.Eu sincer, chiar azi le-am facut la scoala ) chestia este ca invat repede. Oricum, exista si epitetul cromatic, in care insusirea arata o culoare. Daca ma poti ajuta, trebuie sa gasesc pe net un text in romana care sa aiba in el epitete. Sper ca te-am ajutat! :*
misauratcuviata întreabă: