Eu cred ca sperietura ta se datoreaza anumitor erori de compatibilitate dintre serverul yahoo si telefoanele mobile.
De exemplu, cand imi verific mail-ul de la yahoo de pe telefon, si apoi il verific a doua zi si dupa pc -atunci cand intru in mail de pe pc imi spune ca cineva a incercat sa acceseze contul. Dar eu eram acela care a accesat contul de pe telefon.
Si nu este orasul tau? Dar IP-ul nu este tot al tau? Cred ca la tine se refera cand te anunta lucrurle acestea. Orasul il stii. Mai trebuie sa verifici ip-ul care ti-l spune ei sa vezi daca este al tau. In nici un caz sa nu spui aici pe net numele orasului si nici IP-ul. Tu verifica-le si vezi daca sunt ale tale.
Si nu schimba atat de des parola.
In cazul acesta iti mai schimbi incaodata parola cu una puternică formata din minim 10 caractere (cifre si litere) amestecate între ele. Iar literele sa aiba unele majuscule altele fără majuscule.
Mai înainte de aceasta verifici ce programe ai instalate in pc(mai ales daca nu folosesti singura calculatorul). Poate ca parintii sau altcineva vor sa stie de activitatea ta pe net.
Odata ce ai lista in fata cu programele instalate, te uiti la fiecare si te întrebi si iti răspunzi ce face fiecare program.
Poti scrie aici programul care ti se pare dubios, dar sa nu îl stergi ca poate nu o sa mai meargă bine pc-ul.
De asemeni te sfătuiesc să stergi tot istoricul navigării tale din browserul pe care îl folosesti ca să intrii pe net.
După aceea poti schimba parola si o scrii pe ceva ca sa nu o uiti. Si scrii si întrebarea ajutătoare care ti-o cere yahoo.
Am schimbat.o, apropo sunt pe telefon si acolo am probleme...am un,, AntiVirus" de la AVG parca.In mailuri am nr de tel, adresa mea si numele mamei.Ce poate face cu ele? Dupa ce imi vei rsspunde
, iti voi acorda funda.Multumesc!
Unu apelezi la verificare prin telefon adică de fiecare dată când te loghezi îți vor trimite un cod pe telefon pentru a te loga, parola trebuie să conțină caractere speciale majuscule M; N, caractere speciale $;%, numere 7; 9 dar dacă setezi prin verificare prin telefon chiar dacă ai vreun hacker sau malware nu prea are alternative
Bine este sa intrii in contul tau de yahoo de pe un calculator (desktop sau laptop); dar sa nu salvezi memorarea usernamului sau a parolei in acel calculator.
Este posibil ca sa nu mai ai nici un fel de problema dupa ce vei intra dupa un laptop sau desktop. Cred ca site-ul yahoo are probleme in ce priveste sincronizarea cu dispozitivele mobile.
Intrebi ce poate face cineva cu nr de tel si-sau adresa cuiva? Pur si simplu pentru distractie.
Nu te grabi cu funda. Imi place sa-i ajut pe oameni fara interes. Cauta sa cunosti de unde apare problema ta, pentru ca mai tarziu cand va mai aparea sa stii ce sa faci.
Si poate face inchisoare sau plati amenzi victima? Te rog ajuta.ma
Cand ma conectez cu date mobile la scoala cu date mobile imi apare aceasta sesiune in Bucuresti chiar daca schimb parola.IP-ul e mereu altul decat cel de acasa? Daca activez date mobile la scoala pot sa ia IP.ul de la scoala? Te rog ajuta.ma
Da, se pedepseste cu inchisoare sau amenda.
" Art. 42. - (1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută la alin. (1), săvârșită în scopul obținerii de date informatice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) sau (2) este săvârșită prin încălcarea măsurilor de securitate, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani."
Sursa: http://www.legi-internet.ro/......atice.html
"IP-ul e mereu altul decat cel de acasa?"
Atunci cand intrii pe un site (cazul nostru este yahoo), site-ul stie de unde te-ai conectat(fie prin wireless dintr-o locatie anume, fie prin date mobile); si de asemenea stie si cu ce aparat te-ai conectat(telefon, desktop sau laptop).
In felul acesta IP-ul nu poate fi acelasi.
"Daca activez date mobile la scoala pot sa ia IP.ul de la scoala?"
Nu, nu poti, deoarece atunci cand folosesti datele mobile inseamna ca te folosesti de serviciile cartelei pe care o ai in telefon. Si lucrul acesta nu are nici o legatura cu scoala pentru ca nu ai folosit wireless-ul de la scoala ca sa te conectezi pe net, ci ai folosit internetul de pe cartela(sau abonament).
Oricum ar fi, un IP tot ai fie la desktop, laptop sau telefon mobil. De exemplu, daca te conectezi de la rds ai un IP, daca te conectezi folosind serviciile de la telekom ai un alt IP, daca folosesti servciile de internet de la Orange pe telefon ai un alt IP, etc. Deci toate acestea difera, si de asemenea difera si locatia daca te conectezi la net din locatii diferite.
Daca inca nu esti lamurita, si vrei sa mai cunosti si alte pareri, atunci poti pune intrebarea aceasta la rubrica "Pune o intrebare". Poate ca cineva care lucreaza in domeniu va da de intrebarea ta.
Atunci de ce cand imi schimb parola scrie in continuare aceasta sesiune-Bucuresti.Tu ce crezi ca se va intampla?
In primul rand iti multumesc pentru funda.
Stai linistita ca victima in nici un caz nu poate nici sa plateasca amenda si nici sa faca inchisoare.
Cum am zis mai sus, cred ca la tine este doar o sperietura din pricina erorilor informatice, de compatibilitate, si nu cred ca cineva ar incerca sa-ti sparga contul.
Pentru siguranta ta sa nu spui nimanui parola ta.
De fiecare data cand intru in contul de yahoo mi se cere sa sa securizez contul. Dar nu am nevoie deoarece am o parola destul de buna.
Si pana la urma e doar un cont de email; daca il pierd in 5 minute fac altul.
Iti multumesc frumos! Nici nu ai idee cat de mult m-ai ajutat.
"Atunci de ce cand imi schimb parola scrie in continuare aceasta sesiune-Bucuresti.Tu ce crezi ca se va intampla?"
Eu cred ca nu se va intampla nimic.
Daca cineva ar fi intrat in contul tau de yahoo (dar este imposibil lucrul acesta), atunci ai fi gasit poate si parola schimbata, lucruri sterse de acolo si poate si vreun mesaj.
Nu asculta la vreunul care spune ca iti va sparge contul de yahoo, caci nu poate. Nimeni nu poate sa intre in contul tau decat daca are parola.
Sunt multi copii de scoala care daca au invatat cum sa dea un clic cu mousul se lauda ca stie sa sparga parole. Si mai ales pe cele de la yahoo care nu poate nimeni sa le sparga! Important este ca tu cand iti verifici emailurile sa nu le deschizi pe cele care ti se par suspecte; pe cele suspecte sa le stergi fara sa le deschizi.
In rest n-ai de ce sa-ti faci probleme.
Succes!
Cum ar fi cele de la FBI care zic ca trebuie sa platesc 10mil$? am primit unul
"Cum ar fi cele de la FBI care zic ca trebuie sa platesc 10mil$?"
Da! Astfel de mesaje trebuiesc sterse fara sa mai fie deschise.
Aceste mesaje primite pe email se numesc mesaje spam.
Uite ce am citit aici: http://www.spamalert.ro/centrul-de-informare.php?i=1
"Mai grav, exista mesaje spam care pot aduce daune serioase destinatarilor:
-virusii continuti in mesajele electronice pot deteriora sistemul de calcul, inclusiv calculatoarele din reteaua locala;
-e-mail phishing, mai exact mesaje care par trimise de o organizatie legitima, cu scopul de a obtine in mod fraudulos informatii cu caracter personal, cum ar fi parole sau detalii ale cardului de credit;
-oferirea de produse sau afaceri fabuloase dar in realitate false, cu scopul a va atrage in diverse capcane sau pentru a vizita anumite site-uri;
-mesaje de amenintare, hartuire, blocarea comunicarii serverelor de e-mail...etc. " Intra pe site-ul care ti l-am dat ca sa cunosti mai multe.
Mesajele spam vin oricum; dar tu trebuie sa le stergi si sa nu le deschizi. Dar daca le deschizi macar sa nu dai clic pe link-urile (adica pe adresele de internet) care se gasesc in acele mesaje, fie ca intrii de pe telefon, fie ca intrii de pe un calculator, laptop sau tableta.
De asemeni poti alege sa nu stergi aceste mesaje si sa le pastrezi ca pe celelalte bune. Daca nu le deschizi si nu dai clic pe ele acestea nu fac nici un rau. Dar exista riscul ca poate vreodata din plictiseala sau din curiozitate sa accesezi unul sa vezi despre ce e vorba.
Orice mesaj de la necunoscuti trebuie sters. De asemeni si daca primesti mesaje de la bancile din Romania trebuiesc sterse. Hackerii cauta sa pacaleasca si sa se furiseze. Ei nu poate sa intre in email decat daca le dai tu voie. Altfel nici in 100 de ani nu poate sa ghiceasca parola ta.
Tu stai linistita; si cauta sa te informezi cat mai mult cum stau lucrurile. Cu cat cunosti mai mult cu atat mai linistita vei sta.
Iar daca s-ar pune toti hackerii si grupul anonymous sa darame site-ul yahoo, chiar si atunci sa stai linistita pentru ca nu vor strica doar emailul tau ci al tuturor. Nu foloseste nimanui sa cunoasca numarul tau de telefon; in afara daca ai vreun admirator. :) Si nimanui nu-i foloseste sa cunoasca numele parintilor tai si/sau datele de nastere ale celor dragi tie; in afara doar daca vrea sa le faca vreun cadou de onomastica sau de ziua numelui :d
Deci nu poate face nimic rau cu adresa unde locuesc, numele si nr de tel alor mei?