Buna!
Nu este bine ca la 13 ani sa te apuci de fumat! Este normal sa o doara plamanii, este o varsta frageda pentru asa ceva. Fumatul este un dusman al nostru si daca nu te lasi de el, nu vei mai scapa asa usor! Spune-i ca daca fumeaza de la aceasta varsta, nu se va mai dezvolta normal, mai ales ca este in perioada de pubertate. Sfatuieste-o ori sa nu mai fumeze niciodata, ori sa astepte pana la o varsta unde plamanii vor suporta mai bine fumul de tigara, adica dupa 18 ani! Uita-te aici: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1447
http://www.medicina-familiei.ro/......matul.html
Ai o multime de argumente ca s-o convingi ca fumatul este extrem de daunator!
Sper sa imi asculti sfatul! Numai bine!
Sa se lase de fumat.cred ca i cel mai bine.zi sa se apuce peste vreo 3-4 ani daca chiar tine neaparat sa fumeze
Offff! La 13 ani fumeaza? Din cauza la tigari plamani o dor pentru ca ea e inca mica si plamani ei sunt sensibili! Nu`i trebuie tigarile acum! O sa se inbolneveasca si o sa fie rau, dar poate si sa faca cancer la plamani.Deci sa se lase de fumat cea mai buna metoda. Spune`i sa se potoleasca cu asta si ca nu e bine ce face poate dupa 18 ani daca vrea, dar asa nu.
Bye, Bye pup
Sa nu mai fumeze! Mai ales la varsta ei, nu e de loc bine sa te ei de fumat decat dupa 18 ani, daca o sa continue tot asa o sa se imbolnaveasca si o sa fie si mai rau! asa ca spune-i ca daca tine la viata sa si-o pastreze si sa nu mai fumeze stiu ca parca e placut sa fumezi dar nu e de loc bine! ai vazut ce scrie pe pachetele de tigari FUMATUL DAUNEAZA GRAV SANATATII!
;|
Sa nu mai fumeze.
Ea nu se gandeste. e totusi mica. daca merge la vreun control, echografie la plamani, doctorul o sa-si dea seama ca fumeaaza, asa vor afla si parintii.
Sa se lase de fumat...nu-si da seama acum dar in timp o sa-i faca foarte rau.Nu inteleg de ce isi pune in pericol sanatarea doar pentru a fi "smechera" si de la varsta asta... daca nu se lasa acum de fumat o sa vrea peste ceva timp sa se lase si nu o sa mai poata.
Sa se lase de "fumat". Tot ce vrea ea sa faca e sa para "smechera", independenta sau dura. La 13 ani n-ar trebui sa stii cum sa deschizi un pachet de tigari.
1. Sa se lase.
2. Ori nu stie sa fumeze, adica nu trage in piept bine
3. Ori trage prea mult fum, sa traga si ea mai putin poate reuseste. Daca nu sa se lase