La varsta pe care o ai, nu poti sa mai amani vizita la medic(ginecolog +endocrinolog)! Simptome precum lipsa dezvoltarii sanilor( unul dintre caracterele sexuale secundare feminine)si lipsa menstruatiei (anemoree) pot indica afectiuni deseori grave a caror cauze trebuiesc cautate si tratate. Este adevarat ca deficitul ponderal, anorexia, malnutritia se pot constitui in cauze ale anemoreii primare, dar tot va trebui sa mergi la medic pentru investigatii si recomandari.
Asadar, du-te la medic!
Lactatele asigură o cantitate esențială de viatmime pentru corpul tau, ceea ce duce si la greutate pe care o ai. Prima menstruație diferă de la fata la fata, la fel cum diferă si perioada si durata. In mod normal, daca pana la 16 ani nu "ai devenit femeie", ar trebui sa consulti un doctor. El va ști ce sa ti spună si cum sa te ajute. Toate cele bune!
Bună... păi nu e o problemă gravă. Ar fi trebuit sa-ti vina pe la 12 13 ani, dar nu-i obligatoriu. Ca sa fii mai sigura i-ati la tine niste tampoane. Nu ar strica sa mergi la un ginecolog.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
Am incercat sa mananc lactate gen branza,dar nu pot, efectiv nu pot.
Sanii mei abia acum cateva luni au inceput sa creasca, dar au ramas la fel, nici nu se vad sincer, parca as fi in clasa a 5a...si m-am saturat ca toata lumea sa se ia de mine ca sunt slaba...