Buna.Imi pare rau, eu tin cu tatal tau in ce priveste renovarea.Multe persoane au zis exact ca tine si de fapt, s-a dovedit ulterior ca au investit triplu.Astfel de lucruri se fac cu expertize si proiect, altfel doar bagi banii intr-o gaura neagra. Casa e sigura la cutremur? Ma indoiesc.Acoperisul are structura de lemn decenta? Altfel degeaba pui tabla noua.Totul se leaga cand vine vorba de anvelopa casei.Nu vrei sa repari intr-o parte sau sa carpesti superficial ca apoi sa se deterioreze in alta parte.Gardul ar trebui sa fie ultima grija. Daca ferestrele sunt din alea vechi veti avea pierderi de caldura, deci cu centrala nu veti rezolva mare lucru.Repet, imi pare rau, imi imaginez ca ai fi dorit niste sfaturi incurajatoare, dar cand vine vorba de locuinta totul trebuie sa fie logic si rational.
Si atunci ce pot face? Nu am nici o sansa sa fac una noua, mi-ar trebui vreo 15 ani sa strang banutii pentru asa ceva.
Nu se face nici o succesiune. Facem actele la primarie, cu bani, astfel incat sa fie pe numele meu sau al tatalui meu, nu are cine sa ia casa, tata mai are doar o singura sora care e plecata in afara de vreo 26 de ani, si restul neamurilor au casele lor. Nu se pune problema de asa ceva deci se taie de pe lista. Altele sunt problemele, cele pe care le -am mentionat mai sus si as avea nevoie de pareri si sfaturi. Poate e cineva pe aici care a facut ceea ce vreau eu sa fac si imi poate spune cam cat a costat estimativ
Sincer, nu-mi place sa-ti dau cartile pe fata, dar sa-ti renovezi vechea casa in totalitate, te costa cam aproape cat o casuta nou facuta. Trebuie sa spargi toti peretii si sa refaci toata instalatia electrica, apoi trebuie refacuti toti peretii, acoperisul la fel, trebuie refacut, incalzirea centralizata costa si ea, geamuri/termopane noi, usi noi, gard nou, la toate astea trebuie sa dai o gramada de bani. Si nu merita.
Daca ai curtea destul de mare, eu zic ca o idee ( posibil sa nu fie buna ), sa-ti mai faci o casuta in curte langa cea veche. Facuta cu timpul. Mai strangi niste bani, faci o fundatie, mai strangi niste bani, faci o camera sau doua din BCA sau ceva caramizi, mai strangi niste bani, pui acoperis, si tot asa, pana o termini.
Lasa naiba casa de la tara si mergi la oras, fa o facultate si construieste-ti viata de la 0. Ai 20 nu 70 ca sa stai la tara!
Pai daca ma mai mut si la Bucuresti trebuie sa platesc chirie si nu e deloc ieftin din 3000 lei crezi ca poti trai singur in Bucuresti? Eu vreau sa strang bani nu sa ajung pe strazi
Pai si cum ai de gand sa pui deoparte 2500 de lei pe luna din 3000?
Chiar si ipotetic vorbind, daca tu renovezi casa aia, bagi banii inutil pentru ca upa renovare, casa nu valoreaza nici macar banii bagati in ea.
Oricat de urat ar suna, nu ai un viitor acolo. Poti pleca in strainatate si tu spre exemplu. Pur si simplu acolo nu si viitor, gandeste-te serios
misauratcuviata întreabă: