| NameNadia19 a întrebat:

Bună.In iulie 2014 am implinit 12 ani, iar acum am 12 ani si jumatate.Am inaltimea in jur de 1, 60 si greutatea medie de 35Kg.In ultima vreme mi-au aparut cosuri pe fata.Am par pubian(de 2 ani), dar la sub brat nu.Am sanii putin dezvoltati de vreo 2 ani si o secretie de culoare alb-galbuie(putin maronie).E posibil sa-mi vina ciclul? Fara caterinca daca se poate si cat mai multe detalii. Multumesc anticipat!

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Poate ca da. Poate ca nu. Fara caterinca(sic!).

| LaLaura a răspuns:

Buna.
Acea secretie este primul semn ca poate sa iti vine menstruatia, dar secretia poate sa apara cu 3 ani inainte de prima menstruatie, dar si cu 2 saptamani inainte de prima menstruatie, iar apoi o sa iti vine inainte si dupa menstruatie, deci depinde de organismul tau.
Menstruatie vine intre 12 si 16 ani, dar mie mi-a venit la 11 ani, deci varsta nu e o regula.
Apoi sunt alte semne : balonari, creste in greutate ( 1-2 kg), dureri abdominale, dar eu nu am avut nici un simtom de acest gen.
Deci, menstruatia o sa iti vina cand organismul tau e pregatit, dar daca nu iti vine pana la 17 ani, te sfatuiesc sa te duci la un dermatolog, sa nu fie vreo dereglare hormonala.

| Nonameagain a răspuns:

Lucrurile astea le discuti cu mama ta, nu aici.

| Meeiyiy a răspuns:

Depinde de organismul tau. Si eu am o prietena care este la fel ca tine (înălțime, greutate) si de vreun an pana acum stiu ca a avut si ea o secretie alb-galbuie si se tot plângea si ii era frica ca o sa ii vina menstruatia. Ea are acum 13 si i-a venit menstruatia pentru prima oară luna asta. (Mda. Stiu lucrurile astea despre ea Pt ca suntem cele mai bune prietene. Etc.). Nu ai de unde sa stii.