O sa iti trebuiasca viza de student. Pe aia o iei dupa ce esti admisa la UCLA sau orice alta facultate de pe teritoriul SUA. Nu cred ca trebuie sa te prezinti zilnic ci sa ai grija sa ai mereu numarul de credite care trebuie ca sa absolvi anul fara probleme. Va trebui sa dai SAT-ul la care se adauga un eseu si sa iei o diploma IELTS cu minim 7. Odata ajunsa acolo o sa vezi tu ce si cum cu sederea definitiva.
Exista viza speciala daca vrei sa studiezi acolo, viza de tip F
daca vrei sa ramai dupa studii si sa lucrezi acolo ai nevoie de viza de lucru de tip H
ma indoiesc ca dureaza 7 ani... dar sigur gasesti detaliile pe site ul facultatii ca au multe specializari
conteaza daca esti strain sau nu? ai un program de respectat la faculate il respecti.
Nu vad cu ce te ar deranja faptul ca ai facut stiintele naturii. Trebuie sa stii engleza in primul rand sa studiezi in SUA unde vrei tu, in rest nu ai nevoie la drept de mate sau fizica sau alte obiecte care iti lipsesc la stiinte.
Nu, nu merita sa te duci acolo decat daca este visul tau de neoprit. SUA devine zilnic un rahat de tara, de mult apus visul american. Si la ce presedinte are cum lucrurile nu cred ca pot merge spre bine. SI pe tine te mai costa si vreo 60.000$ pe an sa stai acolo. 4 sau 5 ani de facultate inseamna un efort financiar de 300.000$
Cat despre LA, din fericire am avut ocazia sa il vizites. Un oras care m-a impresionat puternic in mod negativ. Mizerabil, plin de negri si mexicani, foarte periculos si cu oamenii ai strazii la fiecare pas. Daca nu este vreo vedeta de film sau un om de afaceri plin de bani sa iti permiti luxul LA ului cred ca vei suferi enorm la capitolul comfort, siguranta si calitate a vietii.
Sunt facultati de drept si in alte locuri de pe planeta, UK, franta, tarile nordice unde clar nivelul de viata este incomparabil cu US.
In fine e alegera ta, dar viata din Europa este mult mai calitativa decat in US, ca sa nu mai zis ce resursele consumate acolo.
Poate ca nu ar trebui sa te grabesti. Intai de toate termina liceul,ia bacul cu note cat mai mari si invata engleza caci e concurenta mare! Dupa,vezi tu la ce aplici si unde,poti astepta un an sau doi pentru a te pregati corespunzator,sa te mai maturizezi si sa te asiguri ca intri,asa incerci si daca nu reusesti,ramai aici si te apuci de altceva. Te poti pregati pentru admitere dupa ce termini cu bacul si alte studii. Ai putea alege medicina umana sau veterinara. De drept nu prea au nevoie in Sua,deocamdata. Cred ca va conta la admitere acolo pe ce profil ai fost,ce note ai la bac si din ce liceu vii. Nu sunt sigur dar concurenta este foarte mare si pe drept este nesigur acum. Orice ai face,poti merge in strainatate, unde iti doresti, daca te descurci si te pricepi la ceva. Poti merge si dupa facultate. Studiezi in alt oras sau in alta tara din Europa, ca Anglia sau Irlanda, vorbitoare de engleza ca mai apoi sa te transferi de la serviciu pe continentul american. Ramane de vazut ce vei face! Spor!
Tu vreiIn L A pe motiv de studii? f acultatea costa enorm, nu aidrept demunca pe durata studiilor.pe urma trebuie sa te intorci. cam trist, nu?
fratilor in cariera profesionala nu va orientati dupa filme..filmule,a mai dat unul la medicina ca s-a luat dupa anatomialui gray ..si a facut rahatul praf.
Unii spun ca e un oraș frumos,altii ca e urat. Nici eu nu stiu ce sa mai cred. Din păcate,nu stiu franceza ca sa pot face facultatea in Franța,plus ca nu ma atrage locul. Eu ador foarte mult muzica și vreau sa incerc și cu asta acolo. Sincer,asta e unul dintre motive, dacă nu chiar singurul. Aici in România, muzica nu mai este ceea ce a fost. Nu se mai Canta pentru suflet, ci doar pentru ochi. Dacă nu reușesc in muzica, ar trebui sa am un plan 2. De asta vreau sa incerc și cu dreptul. Sunt atât de confuza, chiar nu stiu pe cine sa mai întreb.
Nu vreau in LA doar pentru studii. Vreau sa rămân acolo, sa imi creez o viața acolo. Nu vreau sa studiez dreptul pentru ca am văzut vreun serial. Pur și simplu asta am ales. De ce trebuie neaparat sa ma întorc dacă vreau sa rămân acolo?
Eu ti am zis din perspectiva realista. Daca nu esti plin de bani LA e o groapa de gunoi, incomparabil cu orasele europene
Obtinerea permisului de munca, pentru ca nu esti cetatean- asta e pb. Eu spun sa te maturizezi. cine nu adora muzica? tuiti dai seama catzi copii debanigata sunt pe felia asta? Tu sti ce inseamna viata fara mama si tata si fara banii lor?
fata draga, s-a dus el Cuza in Franta, si n-a terminat dreptul, da a tocat banii lui ta'su...
Deci te rog frumos data viitoare cand mai visezi sa-ti faci o viata, incearca o saptamana in ro sa supravietuiesti, fara mama si tata si banii lor doar pe fortele tale! ce zici? a, si fara telefon.
Eu deja trăiesc fără părinți la 16 ani. Ei sunt in alt oraș din România, iar eu m-am mutat in Bucuresti pentru liceu. Ma ajuta intr-un fel și banii de bursa(iau bursa de merit) și părinții ma susțin. Imi pare rău dacă te-am supărat, dar nu sunt vreun copil răsfățat așa cum ma crezi tu. Nu sunt vreun "copil de bani gata". Totuși, nimic nu e imposibil. Dacă muncești mult, Dumnezeu te va ajuta sa îți îndeplinești visurile, asta dacă îți dai și tu silința. Încerca sa privești viața și altfel
Nu,copile,nu m-ai suparat, dar multi ca tine isifac vise nesustenabile. tu in Bucuresti nu traiesti din bursade merit de la liceu, si enormal sa te sustina financiar ai tai, dar nu-i baga infaliment cu LA-ul.In rest ai mare dreptate.
ps.ma uit si pe-aici prinprovincie, candunreprezentant edmundo vine sa prezinte cat de minunata sicool e viata in occident, dintr-odata apar visatori icare-si fac calcule si vise..cauta si cauta, si cunosc si pozitia celor deja plecati. Nu e lapte si miere nici acolo ..acolo platesti ca sa-ti zambeasca unul.