| lilica06 a întrebat:

M-am hotărât sa dau bilingv ul la engleza si nu stiu ce trebuie sa invat. Ma descurc cat de cat la engleza, dar vreau sa iau o nota de trecere la bilingv si nu stiu unele cuvinte, expresii, etc. M-ați putea ajuta cu o lista de cuvinte des întâlnite la bilingv? Adica, cele mai folosite verbe, cuvinte, etc. Va multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| energia a răspuns:

Eu sunt la profilul bilingv engleză.
Din experiența proprie îți pot spune că cel mai bine înveți uitându-te atât la seriale cât și filme cu subtitrare în engleză,
având în vedere că nu știi cu ce să începi (lucrul de care m-am lovit chiar și eu). Acolo au puțin din fiecare, expresii și cuvinte pe care mai apoi le poți folosi cu ușurință.
Cititul în engleză e baza, de asta sunt convinsă.
Chiar dacă la început e mai greu cu diverse cuvinte, mereu aveam un carnețel la îndemână unde le notam cu tot cu traducerea. Eu ți-aș recomanda să te apuci din timp, sunt 4-5 ore de engleză pe săptămână cu tot cu un opțional diferit în fiecare an.
Sper că te-am ajutat și succes.

3 răspunsuri:
| Geici7474 a răspuns:

Mai bine te-ai pregati cu un profesor, el te-ar putea ajuta mult mai mult decat am face-o noi aici.

| lilica06 explică (pentru Geici7474):

N-am găsit un profesor potrivit care sa imi răspundă la întrebările de genul si m-am gândit ca unele persoane au dat bilingv ul de aici si ca ma vor ajuta, cum si ei au trecut prin faza asta

| lilica06 explică (pentru energia):

Iti multumesc mult! O sa tin cont de sfat!