Dacă simți să îmbunatățești ceva la tine, încercă să îmbunatățești. Să ai și răbdare, că fiecare are ritmul său. Te rog să nici nu pierzi din cine ești tu, din puritate și nevinovăție, că sunt rare și oamenii și le pierd înaintând în viață.
Referitor la ce cred oamenii, țin să iți comunic că oamenii și despre cel mai bun om, cel mai dotat și mai serios, tot vor avea ceva negativ de spus; dar mai ales, pe cel mai fericit, lumea totdeauna va încerca să îl schimbe, căci sunt atâția oameni nefericiți, încât fericirea altora îi deranjează.
Experiențele ne construiesc, ne dărâmă lumi, vise, idealuri, ne redau altele noi, ne refac la loc întregi și cu fiecare experiență nouă ne mai șlefuim puțin. Timpul și anii te vor purta pe cărări spre experiențe care inevitabil vor schimba câte puțin din tine, tu poți sa ai răbdare și să ai grijă să fie în spre binele tău.
În rest, poți să te folosești de orice resursă crezi tu, și simți, că te va ajuta să evoluezi. Poate ca ai putea să ai în vedere și că doza de naivitate și copilărism e mult mai bună în momente grele, decât punerea la suflet și gândirea excesivă. Gânduri bune și putere, nu trăiești cu lumea, trăiești cu tine!
Este normal sa te simti copilaros din cand in cand si sa ai pofta de ras. Râsul poate avea multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi imbunatatirea starii de spirit si a starii de sanatate fizica.
Cu toate acestea, daca te simti constient de faptul ca oamenii din jurul tau te percep ca fiind neserioasa din cauza modului tau de a vorbi sau de a rade, ar putea fi util sa iei in considerare unele modificari ale comportamentului tau.
Iata cateva sfaturi care ar putea fi utile:
1. Fa un efort constient pentru a vorbi mai incet si mai clar, in special atunci cand esti intr-o situatie formală sau in care trebuie sa fii serioasa.
2. Incearca sa limitezi numarul de glume sau comentarii amuzante pe care le faci intr-o conversatie, in special atunci cand discuti despre subiecte importante sau sensibile.
3. Asuma-ti responsabilitatile si obligatiile tale serios si cu atentie, indiferent de natura lor. Acest lucru poate demonstra ca esti o persoana matura si responsabila.
4. Invata sa asculti atent si sa acorzi respect celorlalti, indiferent de opiniile sau punctele lor de vedere.
5. Incearca sa te imbraci si sa te comporti intr-un mod matur si potrivit cu varsta ta, chiar daca iti place sa te simti copilaros din cand in cand.
Maturizarea e un proces ce tine de varsta. Daca ai 14-15 ani, intrebarea nu are rost, maturizarea va veni pe parcurs. Am cunoscut o adolescenta ca tine, isi punea aceeasi problema, dar, dupa 20 de ani a devenit, datorita maturizarii, una din cele mai serioase fete.
Poate ca nu faptul ca esti copilaroasa, ca rizi si vorbesti mult e problema. Cred ca mai degraba tine de atitudine. Sotia mea e copilaroasa (asta imi place foarte mult la ea), desi nu mai suntem tineri de mult timp. Ea chiar zice ca trebuie sa fie asa, si o cred, e invatatoare la clasele I-IV, si asa ii apropie pe copii de ea. Dar, totodata, e serioasa, atitudinea ei impune respect.