| BoboooBubuuu a întrebat:

Menstruatia mea dureaza mai mult decat trebuie si mama vrea sa mergem la ginecolog. Dar parca imi e frica si in acelasi timp rusine ...adica am un sentiment aiurea. Ma gandesc ca. daca ma pune sa ma dezbrac ca sa se uite? X_x Dati-mi va rog un sfat sa ma mai linistesc. Multumesc anticipat :*

Răspuns Câştigător
| ellenuk a răspuns:

Nu cred ca te pune sa te dezbraci! am o prietena careia i-a venit continuu in jur de o luna! a mers la medic cu mama ei pentru ca era ceva anormal! slabise mult si ii era rau no-stop! doctorul i-a prescris anticonceptionale pentru a-i regla ciclul si de atunci nu mai are nimic! nu imi amintesc sa imi fi zis ca s-a dezbracat sau mai stiu eu ce... daca esti la inceput, stai linistita ca poate fi normal sa iti vina mai mult! daca iti vine de mai mult de o saptamana atunci chiar e o problema! funda?

13 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Daca te tine 7 zile de exemplu, nu cred ca ar fi mult si daca ginecologul considera ca trebuie sa se uite e normal ca trebuie sa te dezbraci[dar nu cred ca ar fi cazul]

| Gheorge1833424 a răspuns:

Nu te gandi la ce ti se face acolo.Cand eram mic imi era frica sa merg la dentist ca ma gandeam ca raman fara dinti, ca ma va durea si altele, iar in timp ce stateam pe scaunul ala ma gandeam la ce am vazut in desene animate si alte prostii, sau gandeste-te la ce ai de facut urmatoarea zi.Eh,si ce iti poate face la ginecolog.Se uita oleaca si gata.Mai mult de 30 de min. nu cred ca dureaza controlul.Stay linistita!

| PrecioussGirl a răspuns:

Poate sa iti faca vreo radiografie ceva insa mai mult nu cred ca iti poate face pentru ca esti virgina [daca esti ma rog big grin]
menstruatia normal trebuie sa te tina maxim 7 zile. happy

| whatevernvm a răspuns:

Nu are de ce sa iti fie frica, normal este ca giencologul sa fie femeie, si este absolut normal, nu ai fii nici prima, nici ultima pe care ar consulta-o. Si la ce sa se uite? Ce rezolva daca se uita, vede cum iti curge? Nu, o sa te intrebe probabil cat iti tine, daca ai mancat ceva aiurea, daca ai facut baie cu apa rece, daca ai ridicar greutati sau altelucruei care nu sunt indicate in perioada menstruatiei. Si chiar daca s-ar uita, nu ar fi o problema, suntem fete si este pentru binele nostruhappy Tot ce e in salon este confidential, nu o sa spuna tuturor ce a vazut la tine, sau ca ti-a vazut mai stiu eu ce.happy Asa ca du-te linistita, fara rusine, nu are de ce sa iti fie!happy

| Ale_8152 a răspuns:

Pai si la mine dureaza chiar si 7 zile, dar asta depinde si de cat de regulat iti este cm.

| BoboooBubuuu explică (pentru Gheorge1833424):

Mercii mult pentru sfat. :*

| BoboooBubuuu explică (pentru PrecioussGirl):

Mercii mult :* ...Si da, sunt virgina. happy

| BoboooBubuuu explică (pentru whatevernvm):

Pai sper sa fie femeie. Merci mult :*

| BoboooBubuuu explică (pentru ellenuk):

Mercii mult happy

| heise a răspuns:

Nu e asa rau la ginecolog. Si chiar daca se uita... nu te va manca.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

O menstruaţie "normală" ţine între 3-7 zile - dacă este mai scurtă sau mai lungă, atunci poate fi o problemă de ordin medical!

Dacă menstruaţia ta a depăşit 7 zile ( sau dacă e mai abundentă ) recomand să mergi NEAPĂRAT la un control ginecologic!

FĂRĂ frică sau jenă, îi spui mamei să te ducă la o "doctoriţă" ( că ţi-e ruşine ) - iar acolo te întreabă dacă eşti virgină, atunci nu cred că te pune să te dezbraci pentru că nu are ce vedea!

Deci stai liniştită, cel mult îţi face o ecografie la ovare ( ca să fie sigură că nu e o problemă mai gravă ), apoi îţi dă nişte medicamente ca să ţi se oprească ciclul acum - şi, probabil, o să-ţi prescrie nişte anticoncepţionale pe vreo 6-12 luni ( acelea REGLEAZĂ ciclul )!

| ellenuk a răspuns:

Ce ai facut fata? ai fost la medic?

| BoboooBubuuu explică (pentru ellenuk):

Nu... am fost la medicul de familie. Dar in ziua acea mi se terminase menstruatia si a spus doctorita sa merg daca mi se mai intampla o data sa tina mai mult de o saptamana. Probabil ca a fost si de la statul in soare, probabil am facut efort. nu stiu... oricum acum sunt bine big grin mersi mult