| Wtnqdbqrhqr a întrebat:

Bună,o colega de clasa tot comentează la orice lucru care îl fac eu de vreo 2 săptămâni și îmi da bullying..Eu sunt șefa rândului de la perete la ora de engleza,adică le corectez temele și le spun sa facă liniște,iar astăzi,am țipat la ei, pentru ca nu tăceau și ea a început sa spună "Vai ce bad bi*ch esti" și cum am mai zis, face mișto de mine de 2 săptămâni, eu i-am spus mamei dar ea a zis ca vine la scoala și o bate dar i-am zis sa nu vina, iar azi, după scoala, i-am spus dirigintei tot ce mi-a făcut ea, iar acum mi-e frica sa nu își pună prietenele sa ma bata.In fine, credeți ca am procedat corect spunând dirigintei?

9 răspunsuri:
| vatadezahar24 a răspuns:

Buna! Ai făcut cel mai bun lucru să spui dirigintei! Nu trebuie să îți fie frică, există autorități care iau măsuri în caz de orice. Tot ce pot să fac este să te aplaud pentru curaj și pentru decizia pe care ai făcut-o! Iar pe fata aia ignor-o cel mai bine, ca nu e cu nimic mai presus ca tine. Fii nepăsătoare și nu da atenție copiilor de genul ăsta, care par să nu aibă ce-i 7 ani de acasă.

| Madaxo97 a răspuns:

Este foarte bine că ai spus dirigintei, spune-i de asemenea si ca îți e frică sa nu te bată si ca este o colega periculoasa ca sa vorbească cu ea sa se potolească. Păzește-ți totuși spatele in următoarea perioadă, dacă colega respectiva e mai nebună chiar ar putea sa își pună amenințările in practică, au fost cazuri date si pe la televizor, ai grija de tine, sper ca are cine sa îți ia apărarea.

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, tu nu ai voie sa corectezi temele colegilor, asta fiind atributia profesorului, de aici si frustrarea colegilor si hartuirea lor.
Acest lucru trebuie sa inceteze si trebuie discutat cu diriginta si prefoseoara de engleza.

| Wtnqdbqrhqr explică (pentru Violleta2022):

Nu m-a pus sa ma uit dacă au făcut exercițiile corect, m-a pus sa vad dacă si-au făcut tema

| Wtnqdbqrhqr explică (pentru vatadezahar24):

Diriginta nu i-a făcut nimic.

| Wtnqdbqrhqr explică (pentru Violleta2022):

Profesoara ma pune sa ma uit dacă si-au făcut tema

| vatadezahar24 a răspuns (pentru Wtnqdbqrhqr):

Vorbește cu părinții să ia legătura cu diriginta atunci, poate așa va da mai multă atenție situației. Să nu îți fie frică să vorbești cu ei. Explică-le situația cat mai în detaliu, iar după revino și spune-ne ce s-a rezolvat.

| dullcat a răspuns:

Buna.Cum adica sa isi puna prietenele sa te bata? Traim in jungla? Wtf.laughing Te-a amenintat cu asa ceva? Da, ai procedat cat se poate de corect. Diriginta trebuie sa iaa masurile necesare, nu mama ta care si ea sare la bataie.Violenta nu e niciodata raspunsul la nimic, tine minte asta!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Wtnqdbqrhqr):

Ridicati problema la diriginta sau la directorul scolii, ca asta nu-i treaba voastra de elevi sa faceti munca unui profesor, fiindca copii se simt frustrati pe buna dreptate, ca un alt copil sa vina sa-i controleze ca si cum ar fi profesor sau superior lor.