| ZBDARIA0509 a întrebat:

Pe decursul anului școlar a trebuit sa suport destule reproșuri privind tinutele mele.Sunt o fată mai săracă,nu pot sa spun săracă pentru ca am ce mănâncă, am cu ce sa ma îmbrac si cu ce sa ma incalt.Infine.Reproșurile erau date datorită faptului ca nu ma îmbrăcăm de firmă. Aveam odata o pereche de adidasi ce semănau cu cei de la Adidas. Eu nu stiam de ei si primeam reproșuri de la colegii meu ce spuneau ca ma incalt cu fake-uri.Eu,de exemplu,nu imi permit precum colegii mei sa dau bani pe adidași de firma, la fel si cu hainele.Acuma,cel puțin, am inceput sa strang bani ca sa imi cumpăr haine pentru scoala cat de cat ok.Acuma nu stiu ce sa fac, pentru ca stiu ca vor urma reproșuri legate de imbracaminte.Aș vrea cateva sfaturi

Dau funda

Răspuns Câştigător
| Nemessys a răspuns:

Buna!

In primul rand nu-i baga in seama. Ei avand haine de firma, nu dovedesc nimic, nu sunt cu nimic mai presus decat tine. Nu iti sunt mai superiori daca au haine de firma. Daca stai sa te gandesti ei se lauda cu hainele lor. dar intrebarea este, de unde vin acele haine? Au muncit ei pentru ele? NU! Parintii lor au muncit. Deci ei se lauda cu ceva ce nu le apartine si abia daca au ridicat un deget pentru acele haine. Dar cand o sa fie pe banii lor, oare o sa-si permita? Nu prea cred. Asa ca nu ar trebui sa te simti vinovata pentru ca tu nu ai nicio vina cu asta. Tot ce conteaza este ca haina sa fie draguta si bineinteles sa nu fie murdara. Adica daca se uita cineva la tine sa nu zica ca vii dintr-un canal. Atat. straight face. Daca profesorii nu se plang de ele, atunci este foarte bine. Nici eu nu ma imbrac cu haine de firma si nimeni nu imi zice nimic. Eu unul nu ma prea uit la ce pun pe mine. Conteaza doar sa arate bine, sa ma simt eu bine in haina aia. Nu ma intereseaza de unde provine. Poate sa fie si facuta de bunica, ca tot o port. happy Asa ar trebui sa faci si tu. Nu-i baga in seama si poarta doar ce-ti place tie. Deci asculta bine... Mai bine investesti in altceva, ceva mult mai folositor decat hainele. Le poti spune profesorilor sau dirigintei despre treaba asta, ca te deranjeaza si sa inceteze odata. Dupa cum am mai spus, ei nu sunt cu nimic mai presus decat tine daca poarta. Uite. tu ai ceva mult mai valoros decat hainele lor happy. Inima... creierul. straight face. Ei au asa ceva? Banuiesc ca din moment ce rad de tine pe seama asta, nu cred. Eu cam atat am avut de spus. Oricum, daca ei investesc mai multi bani in haine, alcool, petreceri etc, decat in mancare, este treaba lor. straight face Nu fa aceeasi chestie. A da. si tine minte un lucru.

Hainele de milioane, nu pot acoperi caracterul de 2 lei.winking
Sa ai o zi frumoasa! big grin.

3 răspunsuri:
| ZBDARIA0509 explică (pentru Nemessys):

Multumesc mult! Faza e ca dirigintă are preferințe.De exemplu am lăsat pe bancă penarul meu si aveam cred ca 10 lei in el si eram gen sa ma duc sa iau bursa si cand m-am intors banii nu mai erau si tot vina mea a fost.Asta nu suport, preferintele profesorilor.
Legat de haine. Faza e ca doar 2 băieți se iau de mine. Unul ce are 12 si altul 13.Mai demult am avut probleme si cu o fată, acum nu avem nimic una cu alta.Oricum.Mersi de sfat

| GandesteRapid a răspuns:

Toata chestia este sa nu pui la suflet.
Cu sarcasmul REZOLVI ORICE.
Vezi tu, de cand lumea si pamantul copii idioti din scoli/licee/facultati, incearca sa se distinga prin diverse lucruri : bani, haine, rautate, talente, frumusete (subiectivă), etc.
Eu nu ma imbrac cu haine de firma. Nici prea frumoase sunt, dar cu siguranta sunt curate.
Si colegii mei fac la fel, sau faceau, pentru ca daca tu ai un de umor in tine, si sarcasm normal, ii faci pe ei sa se simta prost.
Cand cineva te ia la misto, ca tu te imbraci de la Second hand sau mai stiu eu ce, da.le si tu apa la moara si spune.le : Normal ca.s fake.uri doar n.am banii tai sa imi cumpar de firma. Ce vorbesti ma, imi vand casa si doi rinichi pentru tricoul ala al tau.
DACA TE SUPERI SI PUI BOTUL, VVOR RADE SI MAI MULT DE TN.
Si nu mai spun ca dacă te vei imbraca de firma, ei tot nu vor inceta cu reprosurile, vor incepe sa faca misto de faptul ca ti s-a marit alocatia si ca acum ai bani sa.ti cumperi hainele reapective.
Personalitatea si modul in care abordezi situatia conteaza, nu faptul ca ai opinci* de la adidafs*
Sper ca te.am ajutat.
Poate funda?

| Nemessys a răspuns (pentru ZBDARIA0509):

Aia cu 10 lei, chiar a fost vina ta.
Si N-ai pentru ce. big grin.