Te înțeleg perfect.
Nici mie nu îmi place să pastrez lucruri pe care nu le mai folosesc și sunt exact în plus. Asta pentru că sunt obsedată de ordine, toate să fie la locul lor.
Aveam și eu discutii legate de acest subiect în familie, doar că pe mine mă ascultă. Asta pentru că îmi impun punctul de vedere.
Îți înțeleg situația, în ideea în care, dacă n-ai cu cine, nu prea ai ce face. Te consumi inutil.
Încearcă să îti mentii calmul, să nu ridici tonul și să intretii o conversatie cu mama ta.
Asta pentru ca dacă ridici tonul și ești nervos, va consideră că o ataci. Prin urmare, vei face mai mult rău, decât bine.
Oricum, de situatia asta, respectiv si de frustrările aferente, vei scăpa doar atunci când te vei muta de acasă.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
E grea situatia, stiu ce zici eu am trecut prin lucruri mult mai grave. Problema sta in felul urmator, daca vezi ca ea țipă la tine, tu nu ii raspunde cu aceeasi monedă, ținând cont de respect ca e mama ta totusi, încearcă să fii calm, răbdare, si fii pozitiv. Modul de consumare si stari de nervi nu duce decât la ură, la agravarea stării de sănătate, la insulta, si tot asa. ca apoi pe urma cu păreri de rau să nu ajungeți să vă si bateti. Modul de evitare a discuțiilor contrariate e cea mai bună metodă de a face acea persoana sa inteleaga cine greșește de fapt si la un timp va realiza ca ținut din scurt in frâu legat să zic așa nu va aduce bine nici atat. Probabil e o persoană foarte grijulie, foarte precauta, si efectiv nu stie cum sa iti demonstreze altfel, ca asa e tipul ei de comportament dar sigur te iubeste ca mama!