Sincer iti zic ca nu trebuie sa ai nici o jena de subiectul asta si mama ta a trecut prin aceasta chestie si inca poate mai trece deci cel mai recomandat e sa vorbesti cu mama ta lasa jena la o parte ca nu e bine e mama ta nu un strain si sigur nu se va duce sa spuna la toti in gura mare chestia asta din contra te va intelege si te va sfatuii.
In primul rand nu te stresa e normel la varsta ta. Avand in vedere ca e prima oara trebuie sa porti absorbante deorece de obicei curge foarte mult.Fa rost de absorbante, protejsliputile nu pot absorbe asa de mult.Nu pot sa iti zic o durata fixa, la fiecare fata e la diferit, te poate tine 3 zile, te poate tine o saptamna, pana se regleza asta tot depinde de organism, aici ma refer ca dupa un timp cateva luni o sa al ai regulat atate zile, pana atunci poti sa il ai luna asta 3 zile si luna viitoare 7.
Spune-i mamei tale, e te poate ajuta, ea te cunoaste si o sa stie sa te ajute mai bine decat ori care idntre noi, nu iti fie rusine e ceva foarte normal nu enici o fata care sa faca exceptie de la asta infara de cazul in care e bolnava.Fa rost de absorbante ca iti trebuie, mergi in fiecare pauza la baie si vezi daca s-a umplut sau nu si schimbal, ca sa nu ai surprize neplacute. Durerile tot sunt normale majoritatea fetelor au, dusul cald ajuta la ameliorare alor, du-te la farmacie si cere un calmant pentru ast a farmacista o sa stie ce sa iti dea.
In mod normal dupa 28 de zile o sa ai iarasi ciclu daca tie ti se termina in ziua x peste 28 de zile o sa iti vina iarasi, cilul poate intarzia sau veni mai repede, sa nu te sperii daca se intapma asta.
Vorbeste cu mama ta ea e singura care iti poate zice ceea ce sa faci deoarecea ea te cunoste. Daca mai vrei sa iti spun ceva astept sa ma intrebi.:*
Trebuie să vorbești cu mama ta. Dacă nu ai un tampon până mâine ai putea să folosești o metodă mai veche, mai precis să-ți pui niște vată.
Apoi, maine ceri bani și îți cumperi singurică tampoane (e maxim 20 de lei un pachet).
Toate fetele au problema asta, nu are de ce să-ți fie rușine. E ca la băieți cu barba, doar că la ei e mândrie să ai așa ceva.
Tamponul îl porți cam o zi. Există tampoane speciale de zi și tampoane speciale pentru noapte.
Alea de zi le porți cam. toată ziua, alea de noapte. toată noaptea. Ai înțeles tu ideea. Vezi că se vând separat.
Trebuie să ai cel puțin unul de schimb la școală, să mergi la baie din 2(sau 3-4, depinde) în două pauze.
Menstruația nu ține prea mult. În primele 3 zile îți curge mai mult sânge, apoi, pentru vreo 2 zile mai puțin.
Vine din vreo 24 sau 30 de zile. În unele luni s-ar putea să nu-ți vină, deci nu te speria.
Mai caută și tu pe net despre asta.
Multumesc mult :* Chiar mi-a fost de ajutor tot ce mi-ai zis tuu
O sa incerc sa-i zic si mamei...cu toate ca imi este foarte greu
Lucru asta nu-l poti ascunde de mama ta, e ceva normal prin care toatet efetele trec si repet ea e cea mai in masura sa te ajut ein situatia asta.
Si eu ma gandeam la fel ca tine prima oara inainte sa imi vina cum o sa'i zic, iar cand mi-a venit era sa ma fac de sange pe maini si am tipat ))))))))) stiu ca poate ti se pare ridicol dar imi este foarte frica cand vad sange x_x si ma sperii, si tremuram toata x_x mama ce ciudat a fost ) apoi m-am obissnuit, aveam 13 ani si acum am 14 si jum, m-am dezvoltat mult de la 13 ani cu toate ca sanii au cam ramas asa.
Geo2969686 întreabă: