| Lyndsey a întrebat:

Sunt Andreea, am 14 ani si urmeaza sa intru in clasa a 8-a.In clasa a 5-a am avut media generala 10, a6-a 9,97, a7-a 9, 96.Sunt foarte multumita.Pana acum am avut cate doua teze pe semestru,iar anul asta trebuie sa dau la romana, matematica si geografie/istorie.Nu stiu ce sa aleg.La aceste materii nu ma pricep foarte mult, am profesori indulgenti si ne pun medii mari pe caiet.Profesorul de istorie nu se ocupa de noi,elevii,ci ne da de copiat la tabla dintr-un caiet pentru profesori cu rezolvari, nu am dat un test din clasa a5-a(si ala a fost cel initial), nu ne asculta si de aceea nu am invatat.La geografie,doamna profesoara ne preda,dar e foarte de netreaba,pentru ca dicteaza si nu explica nimic.E invarsta si povesteste povesti plictisitoare de-ale ei.Voi ce credeti,istoria este mai grea decat geografia sau geografia este mai grea decat istoria(asa cred eu).Cred ca voi alege istoria, dar ma tem :-sss.Voi ce ati ales? Nu stiu nimic la istorie crying.Vara asta ma pun cu burta pe treaba(dar si in timpul anului scolar)winking. Problema e ca nu stiu ce sa invat.Sa invat anii nasterii domnitorilor din tara noastra, anii in care au domnist si anii mortii lor? O sa-mi trebuiasca? Va rog spuneti-mi ce sa invat.Multumesc frumos. Funda primeste utilizatorul cu cel mai complet raspuns(care raspunde la toate intrebarile).Va multumesc tuturor, oricum.Va pup.O zi frumoasa tuturor.kiss.

Răspuns Câştigător
| Farcas_Patricia_1998 a răspuns:

Eu tocmai am terminat a 8-a. Parerea mea e ca ambele sunt usoare, dar te sfatuiesc sa dai la Istorie(eu am dat le Geografie si mi s-a parut mai dificil). Din cate imi amintesc la Istore in primul semestru a fost istoria Romanei de la Burebista(urmand Decebal,. razboaiele daco-romane, romanizarea, retragerea Aureliana, Intemeirea statelor medievale romanesti si cateva lectii mai puitn insemnate-adica care se pot invata citndu-le de cateva ori-) pe cand la geografie ai tot relieful Romaniei[de exemplu pot aparea intrebari gen:"din ce este alcatuit solul muntilor Rodnei? "sau "scrieti 2 subunitati ale Podisului Tarnavelor(care este si el o subdiviziune a Depresiunii Colinare a Transilvaniei)].
In al doilea semestru la Istorie e ceva mai dificila la "revolutia din 1948" unde ai ceva mai mult de invatat, dar daca o iei sistematic ii dai foate usor de cap. Mai ai Unirea Mica si Unirea Mare, Razboaiele Mondiale si putin din Comunism. Destul de simplu(parerea mea). La Geografie ai tot de tocit(adica oricum o dai in al doilea semestru tot trebuie sa tocestilaughing). O sa fie lectii la inceput despre hidrografie, clima, iar apoi despre repartizarea administrativ-teritoriala a Romaniei, orase si judete, iar la sfarsit(din ce nu am apucat noi sa dam teza ca s-a predat dupa) transporturile.
Parere: da teza la Istorie(mai ales daca zici ca profa nu va explica~in primul semestru daca nu ti se explica degeaba iti preda ca oricum nu prea ai cum sa intelezistraight face~. Sper sa-ti fie de folos!

6 răspunsuri:
| IamGIPSY a răspuns:

Parerea mea este ca geografia este mai usoara.Si nu, nu o sa-ti trebuiasca anii domnitorilor.Din ce tin eu minte, la istorie am facut ceva despre comunism si razboaiele mondiale.

Eu iti recomand geografia ca fiind mai usoara.Vei invata geografia Romaniei.Dar si avand in vedere situatia ta, mai bine este dictat de catre profesoara decat copiat mot a mot din carte.

| Lollipop023 a răspuns:

Buna pai eu am ales Geografiatongue. Dupa parerea mea este mult mai usor de invatat la geografie decat la istorie.Iar la istorie o sa trebuie sa inveti aproape toate lectiile deoarece sunt foarte importante, dar dupa parerea mea ar fi bine sa dai teza la geografie, iar daca vrei sa dai la istorie nu te apuca de acum de invatat doar atunci cand iti preda lectiawinking P.S: eu am luat la teza la geografie in ambele semestre 9tongue Bafta:*

| ιυвιтα a răspuns:

Buna...eu tocmai am teminat a 8 a
Eu am dat teza la geografie si a fost extrem de usoara
pe primul semestru dai numai din muntii din Romania
Pe al 2 lea semestru dai din toata materia...adica vei avea un ex cu munti,unul cu ape altul cu economie,populatie, etc
Eu am ales geografia ca trebuie doar sa tocesti si te uiti pe harta, pe cand la istorie totul are o logica, totul e cro nologic, etc
Decat sa invat data de nastere a 20 de domnitori, mai bine invat 20 de munti pe harta si gata
sper ca te-am ajutat
Bafta intr-a 8 a!

| 10roxana10 a răspuns:

Buna, vad ca intrebarea ai pusa azi duminica, la ce-ti mai trebuie teza ai dat-o deja, nu? adica deja am intrat in vacanta

| Lyndsey explică (pentru Farcas_Patricia_1998):

Foarte bun raspunskiss.Imi este si imi va fi de folos.Mersi mult.

| Lyndsey explică (pentru 10roxana10):

Inainte sa imi pui intrebari mie, citeste-mi intrebarea.Am zis ca dupa vara trec intr-a 8-awinking.