anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt in clasa a 5 a si sap. viitoare ( de marti incolo ) voi da o lucrare de control, nu ne-a spus exact ziua, o dam la matematica. Chestia e ca eu sunt "varza" la matematica, de mica am numai suficient si bine la matematica, iar acum am 6, 7 si 8( pup pamantul pentru un 8 la matematica ) si ma gandesc ca prin clasa a 7 a ( pe-acolo ) voi ramane si corijenta Eu ma straduiesc, nu pot spune ca nu. Daca nu-mi iese ceva la matematica incep sa plang si sa ma enervez, ma straduiesc, am stat de vreo cateva ori pana noaptea tarziu, numai parintii mei stiu cat m-am consumat pentru matematica. O URASC! Nu o pot intelege! Meditatie. nu am de unde sa dau bani pe meditatie. Chestia e ca sunt bata, in ultimul timp, ma chinui sa fac exercitii de nota 5-6. Si sap. viitoare, asa cum am spus, dam lucrare de control la matematica. Am o profa buna, nu zic NU, e foarte buna si de treaba, dar eu pur si simplu NU SUNT BUNA DE MATEMATICA! Chestia e ca nu stiu ce sa fac, m-am pus sa fac, dar nu-mi iese...( ma uit la sf. manualului, la rezolvari ). Deci sunt la transformarea fractiilor in zecimale si invers si la Impartirea, inmultirea, scaderea numerelor zecimale. Stiu impartirea unei zecimale la un nr. nat si la o putere de-a lui 10, dar nu stiu partea mai grea, cu impartirea unei zecimale la o alta zecimala. Iar la transformare stiu doar din fractie in zecimala, invers numai stiu sad. Doamne, nu stiu ce sa fac sa numai fiu asa bata... am niste colegi buni la mate in clasa dar nu arata nimanui de zgarciti ce sunt. Eu am pana acum numai 10 pe linie ( puteti sa nu ma credeti ), dar de-acum intra matematica-n priza si mi-e frica ca voi lua si-un 5 straight face. Va rog, daca-mi puteti explica din putinul / multul pe care-l stiti! Si va multumesc enorm daca ati stat sa-mi cititi tot "romanul". Nu cred ca sunt singura care e in aceeasi situatie. -.-'

P.S : Nu ma puneti sa copi, pentru ca :
1. Imi stric imaginea.
2.D-na profesoara se plimba prin clasa mereu.
3. Nu sunt genul.

Funda celui care ma ajuta.

8 răspunsuri:
| StefanVLY a răspuns:

Bună, şi eu sunt la fel, si eu mă chinui sa invat, dar nu reusesc, dar totusi, incearca sa inveti si transcri pe o coala ce ai inteles, poate vei invata, matematica este o materie importanta pentru scoala, asa ca e bine sa pui mai mult pret pe ea.
Incearca sa inveti, ca educatia si sanatatea sunt mai bune decat toate.
Si scuza-ma nu vreau sa ati spun ca tu nu inveti, doamne fereste, vreau doar sa spun ca incearca sa te straduii, fara munca nu vei reusi niciodata.
Sper ca ti-am fost de folos. La revedere.

| ErickEmil a răspuns:

Mda, daca in clasa a 5-a ai problema asta, in clasa a 8-a ce ai sa faci? Daca la amaratele de fractii te incurci, cand te pune profa sa retii 12 teoreme in 2 zile atunci. De ex 1/2 = 0, 5 dar si 12/24 = 0, 5 si 2, 25 = 225/100 se pun cate 1 zero pentru fiecare litera dupa "," si daca e gen 250/100 = 2.5{0 optional}. mda altceva nu mai am de zis.

| LoriLoL a răspuns:

Si ai vrea sa-ti dam noi meditatie pe net? doamnee daca si astea sunt grele..in ziua de azi se invata pe net si cu picioarele nu cu capul.

| Pufoshenia a răspuns:

Buna.Si eu sunt varza la matematica dar sunt clasa a 7a si ma descurc greu.Stiu cum e si eu o urasc de mica.Meditatiile ajuta mult dar stiu cum e sa nu ai banii de ele.La ora intreaba profesoara daca nu ai inteles ceva.La mine profesoara de matematica se enerveaza daca nu ii spunem ce nu am inteles.Ai putea sa te ajuti si de colegi. Daca ai o colega buna la matematica poate te imprietenesti cu ea si te ajuta sa intelegi.In clasa a 7a e greu mai ales la algebra la radicalsad.Mai incearca sa te ajuti de internet si te poate ajuta. Sper ca te-am ajutat.Pa,pa

| Skia a răspuns:

Un cuvant ....meditatii cu o profa buna!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru LoriLoL):

Daca tu chiar vrei sa ma faci sa ma simt mai prost, in loc sa ma ajuti, raspunsul tau nu-si are locul aici. E TPU ( toti pentru unul ), aici trebuie sa ma ajuti, nu sa comentezi, nu, nu vreau meditatie, ci sfaturi.

| LoriLoL a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok te sfatuiesc sa-ti gasesti o persoana apropiata care poate sa te ajute in mod concret in ceea ce ai nevoie.mi se pare o intrebare banala si de fapt nu i-am inteles sensul ce vrei de fapt?! vreau sa spun ca am citit cateva randuri si observ ca esti foarte negativista ceea ce din start nu te ajuta deloc..fii mai pozitiva gandeste in mintea ta ca, chiar daca nu esti buna la mate, POTI sa te straduiesti sa fii.

| Azµre a răspuns (pentru StefanVLY):

Matematica numai cu foaia și cu pixul în mână se poate învăța, adică prin exerciții!