Buna! Si eu sunt din Pitesti:d
Acum sa revenim la problema ta.Sunt cateva detalii stii...naveta,poate banii plus ca depinde si la ce liceu vrei tu.
Eu zic sa faci o lista gen pro-contra si arata-i asta mamei tale.
Chestia e ca liceul tot liceu e, daca tu vrei sa inveti inveti oriunde, cu toate ca fac aici o paranteza...la ce profesori am avut eu
Bafta
In primul rand, abordeaza matur problema: roag.o pe mama ta sa discutati serios si civilizat despre asta, fiindca asa poate intelegi sau esti de acord cu ideile ei (chiar daca lucrurile acestea sunt imposibile pentru tine sunt niste clisee). Roag.o apoi sa te lase pe tine sa.ti expui punctul de vedere, lucru pe care o sa il si faci cu argumente de genul: liceul acela e mai bun, are medii mai mari la bac, am auzit eu de la X ca profesorii sunt remarcabili, promit ca o sa invat bine, daca nu ma muti... Chestii de genul, intelegi?
Buna,
Te-ai intrebat ca poate raspunsurile pe care mama ta ti-le da nu sunt totusi cele reale.
In plus tipatul si lipsa de discutie normala, prin care sa iti explice clar o serie de motive si sa discute pe ele, denota in plus o metoda de a incerca a te tine langa ea?
Te-ai intrebat vreodata ca plecarea de langa ea este poate ceea ce cu adevarat o doare?
Sau faptul ca poate este excesiv de grijulie si ii este teama ca sa nu patesti ceva pe acolo? Pe drum, etc?
Sau poate ii este pur si simplu teama se te piarda, stiind ca vei fi mai departe de ea, nu va putea sa te mai protejeze cum trebuie?
Poate aici ar trebui sa intelegi, care este de fapt adevaratul motiv.
Dupa ce ai gasit motivul (poate motivele) real(e) revino cu o intrebare pe aici...
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Zii ca la urma urmei e viitorul tau, e educatia ta si pentru un parinte asta ar trebui sa fie pe primul plan
Nu voi fi nici cand departe de ea, ea 8 ore la servici si eu dimineata, nu stam departe una de alta, intelegi? adica o sa ajungem amandoua la aceeasi ora acasa. stiu ca ea isi doreste un liceu bun in Pitesti dar ii este frica sa imi spuna si ea vrea in Mioveni la Iulia Zamfirescu doar pentru ca varul meu va face liceul acolo, dar profesorii sunt prea exageranti si eu de asta vreau in Pitesti. la Iulia nu se intra decat cu 10 adica o nota uriasa pentru mine nu pot intra acolo, asa ca aleg peste 9, 50 ca e mai micuta si sunt sigura ca o pot lua. oricum, mersi de sfat
Ea vrea in Mioveni doar pentru ca varul meu va face liceul acolo si decat sa il vad in fiecare zi,mai bine intru la unul din Pitesti, spre urmarea mea la Dinu Lipatti, Zinca sau Bratianu, dar ramane la urma sa vad daca pot avea o discutie normala cu ea, nu cu tipete. mersi oricum