| AlexAL275 a întrebat:

Am 16 ani și sunt cam timid. Nu prea am mulți prieteni. Acasă mă comport normal, dar când sunt în preajma cuiva nu mă mai comport așa, mă schimb.Devin mai tăcut, mai calm, mai rușinos și nici nu pot să vorbesc, mă bâlbâi. Cum mă pot schimba? Ce pot face?

5 răspunsuri:
| llleo a răspuns:

Probabil că ai anxietate socială. Cum, de astfel, am avut și eu. Trebuie să socializezi. Să comunici cât mai mult. Ăsta e singurul remediu. Ieși cât mai mult pe-afară. Și încearcă și ăsta, poate te-ajută într-un fel.
Spor. https://www.youtube.com/watch?v=iCXCnJrTdYs&t=8s&app=desktop

| Fancyuiop a răspuns:

Ești doar timid, la fel ca mine și ca alții. Intervine frica de grup, de socializare. Îți revii doar dacă eviți " grupurile de persoane cu limbaj și comportament infect, de prost gust, fără noimă și haz". Dacă trăiești în medii cu oameni mai dezghețați mintal, o să ai cu cine vorbi.

| AlexAL275 explică (pentru Fancyuiop):

Dacă m-aș duce la un psiholog m-ar ajuta cu ceva?

| Fancyuiop a răspuns (pentru AlexAL275):

Da, te ajută, dar să alegi unul bun, pentru că sincer, unii umblă după bani și nu toți vor fi după așteptările tale, diferă de la persoană la persoană. Cu ajutorul psihologului poti depăși praguri pe care nu le puteai tu singur, dar asta ține de tine strict. Ai două variante : ori te schimbi pentru alții, ori rămâi în felul tău de a fi.