| loveyou99 a întrebat:

am nevoie de ajutor! sunt o fata de 13 ani si locuesc in suedia cu familia mea. suedezi sunt "reci" si la scoala nici nu am cu cine sa stau. am vorbit cu mama si cu tata dar nu ma ajuta. plang aproape in fiecare seara si nu stiu ce sa ma mai fac!
este cine-va care are sau a avut acceas problema? daca da cum ati rezovato? nu mai rezist!
multumesc

8 răspunsuri:
| Alecsandraa29 a răspuns:

Spune-le parintilor tai cat de geru iti este si ca nu mai poti rezista. Daca nu functioneaza cauta vreo fata in clasa mai retrasa si incercati sa gasiti subiecte comune. Poate si ea are aceeasi problema ca si tine. Inceraca sa fi prietenoasa cu toti si crede-ma ca iti va prinde bine!winking Sper ca te-am ajutat >big grin

| superdorex a răspuns:

E greu de dat un raspuns atunci cand depinzi de parinti uite azi am cunoscut o fata din Norvegia poate ca te va ajuta mai mult sa vb cu ea! http://www.TPU.ro/utilizator/udvn-2
Trebuie sa incerci sa te adaptezi, stiu ca e greu, stiu ce inseamna sa fii intre straini eu am stat 7 ani in Italia, dar intotdeauna m-am gandit ca acasa e totul pentru mine! Incearca sa vb si cu ei sa luati o decizie impreuna! MULTA BAFTA SI ITI TIN PUMNII, AI GRIJA DE TINE!

| Dimineata a răspuns:

Incearca sa te adapti in functie lor, sa vorbesti cu toti sa'i saluti, sa glumesti sa zambesti, sau daca nu ai putea sa schimbi scoala, daca sunt unele persoane care te deranjeaza. Sper ca te'am ajutat si ca in curand sa te simti in largul tau!

| loveyou99 explică (pentru Dimineata):

Nu pot sa schimb scoala ptc. mama nu vrea asta. ea zice ca nu faci numai ce vrei in viata si are dreptate dar la mine in clasa sunt grupuri. suntem 10 fete si sunt 4 grupur. 3 cu cate 2 fete si un grup cu 3 fete. asta e problema, ca nu poti sa intir in nici un grup. as putea sa fac cursuri la distanta dar nici asta nu vrea mama. zice ca nu o sa mai pot sa comunic cu nimei pe urma. dar aicia in suedia, daca copilul nu se adapteaza poate sa schimbe familia pentru un timp. si i-am spus lu' mama ca nu o sa fac nici o data asa!
multumesc dar nu stiu daca o sa pot sa ma adaptez

| loveyou99 explică (pentru Alecsandraa29):

Nu sut fete mai retrase la mine in clasa sad
noi suntem 10 fete si sunt 4 "grupuri"
3 cu cate 2 fete si un grup cu 3 fete
multumesc

| JelLy_3370 a răspuns:

Hei! Eu locuiesc in Norvegia, de 4 luni, tu? Eu nu am avut aceasta problema si sper ca sa nu o am.Aici sunt foarte draguti si prietenosi...si din cate stiu suedia si norvegia sunt tari vecine. Daca vrei ti-am lasat id meu in privat, poti sa-l iei si sa vbim pe mess, Poate te pot ajuta.Acum depinde si de felul tau de a fi, si de al lor.Depinde si de cat timp essti acolo, si daca le sti limba.Sincer fratele meu are problema asta, dar el a 10 ani.SI pe el il dau laoparte.Dar ei sunt mai mici.Esti prima straina in clasa aia? Poate si de asta. Sper sa te pot ajuta:*

| PierdutaInTimp a răspuns:

Am avut aceeasi problema doar ca eu m-am mutat in Germania.primi 2 ani sunt de groaza happy nu cred ca sunt reci.sunt gen : e noua nu vreau sa o cunosc.Eu am avut probleme ca am fost rusinoasa si nu am putut vorbi la timp cu cei care mi-a devenit prieteni cu timpul.Eu zic sa incerci sa vorbesti cu fetele incetu cu incetul, sunt sigura cate vor invita cu ele in pauza sau etc happy si va veti imprieteni.Nu mai plange iti vei face mult rau mai bine iti spui :,, Va veni totul la timpul lui si sunt sigura ca imi voi face prieteni``.Iti spun eu primi 2-3 ani sunt foarte grei! Dar se va rezolva totul cu timpul crede`ma happy Si odata ce ai familia langa tine si iti vrea binele nu esti deloc singura.Deci cum spuneam incearca sa te bagi cu fetele in seama! nu fi rusinoasa ca nu rezolvi multe cu rusinea! Bafta;*

| wpetterssone a răspuns:

Eu încerc să fi cald ( cum spui tu) cu toată lumea.