| GeorgianaDragus a întrebat:

Am nevoie de un sfat in legatura cu TIMIDITATEA...pur si simplu nu ma pot integra printre colegii mei, sau printre prieteni, cunoscuti, amici. nu pot sa scot un cuvant fara sa nu rosesc, cand trebuie sa citesc in fata clasei ceva, imi tremura mainile si mi se misca scrisul, iar vocea mi se blocheaza. Nu pot sa scriu sub privirile celorlalti pentru ca imi tremura mainile. Nu pot sa tin o conversatie fata in fata cu cineva pentru ca ma rosesc nu mai stiu ce sa spun si prin urmare spun lucruri lipsite de sens si ma fac de ras. Nimeni nu ma intelege, nimeni nu se opreste o clipa sa ma asculte, toata lumea imi repeta aceleasi cuvinte zilnic,, trebuie sa te schimbi", "esti prea copilaroasa", "nu o sa ai sanse la nimeni daca te mai comporti asa". Pur si simplu, nu mai stiu ce sa fac ...sunt asa de singura.Am incercat sa ma schimb, nu a mers. Nu pot sa scap. In majoritatea timpului sunt singura ..nu ma pot integra nicaieri sub nici o forma. Unii incearca sa ma bage in grupul lor, dar nu dureaza mult pentru ca imi reproseaza "nu scoti nici un cuvant? " Nu sunt o companie prea placuta pentru ca nu vorbesc. Ce sa fac? Imi doresc macar o persoana care sa ma inteleaga..care sa se opreasca sa ma asculte si sa fie alaturi de mine mereu fara sa incerce sa ma schimbe.

Răspuns Câştigător
| Lorena7712 a răspuns:

Trebuie sa scapi de acest sentiment care te bantuie! Au dreptate; daca continui sa te comporti asa nu o sa ai niciodata prieteni. Spune-ti "Stop" tie insuti! Cand citesti ceva, fa-o cu curaj; imagineaza-ti ca nimeni nu e langa tine si ca esti singur!
Nu are de ce sa iti fie rusine! Daca te comporti mai "nebun", toti vor crede ca esti cool; daca continui asa poate deveni o problema serioasa.
Sfatul meu e sa incerci sa ignori toate jignirile care ti se aduc la adresa ta ( daca exista ) si sa te schimbi! Fa-ti un look mai de fata de gasca si un comportament mai tupeist!
Cei din jur iti cer sa te schimbi pentru ca le pasa de tine; altfel te-ar lasa asa sa se rada altii de tine!
Deci nu o lua in nume de rau din partea lor si a mea; vrem sa te ajutam!
Funda?puppy dog eyes

5 răspunsuri:
| 010123 a răspuns:

Un sfat: asa esti tu! Nu trebuie sa te schimbi pentru ca, cuiva nu-i convine cum esti. Trebuie sa se opisnuiasca! Nu trebuie sa te simti vinovata! Daca nu le place sa-si vada de nasurile lor! happy

| secretdiscret00 a răspuns:

Pai ai nevoie tot de un(o) prieten(a) timid(a) cum esti tu. sau o alta variata ar fi ca atunci cand esti primita intr-u grup sa discuti ceva de interes comun.

| secretdiscret00 a răspuns:

Si incearca sa nu mai fii timida si rusinoasa fiindca nu ai de ce. bineinteles asta nu inseamna inseamna ca vei deveni inganfata sau cu nasu pe sus. ca nu te integrezi intr-un grup de prieteni se mai intampla dar tremuratul mainilor si balbaitul nu sunt prea bune. de la o anumita varsta/dupa un timp indelungattimiditatea devine o boala

| GeorgianaDragus explică (pentru Lorena7712):

Multumesc Lorena chiar m-a ajutat si incurajat raspunsul tau :*

| Lorena7712 a răspuns (pentru GeorgianaDragus):

Cu placere:* Succes! Si. ignora-i pe cei ce se comporta urat cu tine! :* Nu merita atentia ta