Ketonal este utilizat în tratamentul următoarelor afecţiuni:
- poliartrită reumatoidă
- spondilartrită seronegativă (spondilită anchilozantă, artrită psoriazică, artrită reactivă)
- gută şi pseudogută
- artroze
- manifestări reumatice extraarticulare (tendinite, bursite, capsulite)
- durere postoperatorie
- dismenoree primară
- durere osoasă datorită metastazelor tumorale
- durere posttraumatică.
nu este pentru masele ketonal forte...
deci te rog fii atenta: nu lua pastile dupa ureche! nu este in regula! faci mai mult rau decat bine! te-ai invatat minte?
Ok 2 pastile sunt sunt cam multe!
stai linistita! in mod normal nu ar trebui sa apara probleme de la 2 pastile. dar daca apar probleme: greturi, palpitatii, puls marit sau scazut, ameteli atunci trebuie sa spui parintilor
dar repet la 2 pastile nu o sa ai mare lucru!
Ps: asta sa iti fie invatare de minte: poti folosii calculatorul si ca sa gasesti prospectul unor medicamente si sa vezi dozaj si indicatii terapeutice
Supradozaj
La adulţi, principalele semne de supradozaj sunt cefaleea, ameţelile, greaţa, vărsăturile, hematemeza, melena, diareea, durerile abdominale.
si plus ca nu ai voie sa il iei daca ai sub 15 ani...
ce invatam de aici?
Oo..doamnee...e groaznic..si au am avut o durere timp de 5 zile...ma rog..pe mine ma durea tot maxilarul de pe partea stanga..nu erau de vina maselele. daca iei ketonal nu va tine mult..si peste 2-3 ore iar te va lua durerea..eu am luat nurofen. si a fost mai bine..cred ca am fost putin racita.+ ca ma mai tras si curentul..asta cred ca ai patit si tu. dar oricum..ketonalul nu are cum sa. ti faca rau. dar mai bine ai lua un nurofen:*
Voiam sa spun Keterol, am scris ketonal. da multumesc mult de ajutor, slava domnului. nu am patit nimic. m-am speriat foarte tare.
Nu ai pentru ce... data viitoare pentru dureri incearca si tu un nurofen, sau cel mult un, si repet UN aulin!