Genetic nu este, dependentele nu sunt genetice.Primul pas este sa constientizezi, tu, ca esti dependenta, stiu ca este urat dar trebuie sa fii sincera cu tine, asa poti cere ajutorul altei persoane, acum cat mai este timp, spune-i mamei tale si da-i ei banii, spune-i sa iti trimita pe card exact cat ai nevoie si sa te justifici.In al doilea rand, sa iti bagi toti banii pe card, asa nu mai platesti la cazinouri.Foarte bine ca ai constientizat problema destul de repede si trebuie sa iti spui ca tu te poti controla.Cand vrei sa mergi intreaba-te: De ce vreau sa o fac?
De ce am nevoie sa fiu acolo?
Si sa iti spui ca nu vrei si nu ai nevoie.Inca mai ai timp sa le lași, si inca o data iti spun ca este foarte bine ca esti constienta ca asta este o problema.Asta este cel mai important pas in a te lasa de orice dependenta
Buna.Nu este nimic genetic aici, ci e o ecuatie in care sunt implicati factorii sociali din jur, vointa proprie, nevoile psihologice si asa mai departe. Daca esti studenta ai dreptul la sedinte de terapie gratis, foloseste-le.
Nu uita, 99% din oameni care joaca la pariuri se opresc fix inainte de a lua jackpot ul. Spor la viata
Mulțumesc pentru răspuns! Am încercat și cu varianta sa îmi pun banii pe card dar nu a funcționat, pentru că la cazinouri îți poate scoate și bani de pe card sa joci, dar oricum trebuie sa iau lucrurile în serios să pot scăpa de acest viciu.La multi ani, un an nou cu bine!
Dependenta de jocuri de noroc nu este genetica, nu se mosteneste si nici nu se transmite, este doar o alegere personala si o incapanare de care te legi fara sa gandesti.
Trebuie sa intelegi foarte serios ca este doar alegere personala si decizia este numai a ta, sa nu mai calci niciodata in cazinouri sau in salile de jocuri de noroc, ca sa iti revii si sa nu mai arunci banii.