| AlexAL275 a întrebat:

Aș vrea și eu niște sfaturi cu privire la integrare/socializare. Sunt foarte retras și anti social. De câte ori mă duc în oraș cu niște băieți și mai vin și alții pe care nu îi cunosc, nu prea socializez, mă depărtez de parcă m-aș afla în plus și devin și foarte serios. Ajutor!

Răspuns Câştigător
| LG280 a răspuns:

Trebuie sa invingi aceasta timiditate. Te poti prezenta, poti propune subiecte de discutie, iti poti spune parerea si vei vedea ca nu ai de ce sa te retragi. Daca te inchizi in tine, treptat te vei exclude singur din viata sociala si o sa-ti fie foarte greu sa te reintegrezi. Depinde foarte mult si de ce fire esti si, de asemenea, poate nici grupul tau de prieteni nu te sustine, caz in care nu ai ales bine. Curaj! Cu cat depasesti cat mai repede aceasta faza, cu atat mai bine. Sparge gheata tu prima data; nu astepta mereu ca altii sa te bage in seama.

4 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

De ce ajutor? laughing e normal ca daca nu cunosti acele persoane sa nu incepi sa spui orice. Doar nu vrei sa fi o gura sparta, un inconstient care vorbeste si nu gandeste. Trebuie sa fi cel din urma prima data.
Nu e nimic rau in asta.
Ajungi sa te cunosti mai bine asa.

| andreeabobo a răspuns:

Incearca sa nu iti lasi "subconsitentul" sa iti domine mintea. Nu ai de ce sa te simti in plus, daca felul tau de a fi este mai retras e ok. Poti sa vorbesti pur si simplu cu ei, daca iti e mai usor sa vorbesti cu cate unu pe rand. Incearca sa te implici.
Si mie imi e greu cand sunt peste 5-6 persoane sa intru in conversatie mai ales cand nu cunosc si cu cat taci mai mult parca cu atat de indepartezi de conversatie, dar e ok, incearca pur si simplu sa fii tu, sa iti lasi frica deoparte. Nimeni nu are nimic cu tine si nimeni nu te indeparteaza. Incearca sa te implici in conversatie si sa ii cunosti pana te simti confortabil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Nu este adevărat. Trebuie să socializezi.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma bucur ca ai inteles ce am zis laughing