| EuGiulia a întrebat:

Buna TPU! Azi am luat 7 la sport deoarece nu am alergat destul de repede dar trebuie sa inteleaga si profu ca nu pot mai mult.Eu am doar 10 si un 9 pana acum si 7 o sa imi strice media.Nici nu stiu ce sa le spun parintilor.Sigur o sa ma certe. Vreau sa ma sinucid ca sa nu fiu omorata de ei.Va rog ajutor

6 răspunsuri:
| MAteiLaAjutat a răspuns:

Stai potol, si eu am luat azi 6 la istorie si nu am fost omorat, doar certat, Doamne fereste!

| sierra1 a răspuns:

Invață să accepti că nu ești de 10 la toate!

| dullcat a răspuns:

Buna.Asta nu e motiv de sinucidere. Daca parintii ar afla ca te gandesti la asta, cu siguranta abia atunci ar vrea sa te omoare de suparare ca nu apreciezi viata pe care ti-au dat-o.
Insa pentru o nota la sport eu cred ca exagerezi si escaladezi in capul tau reactia lor, care cu siguranta nu va fi atat de groaznica pe cat te astepti.Intreaba-l pe prof ce poti face pentru a mai primi note mai bune. Sfatul meu in general e sa nu alergi dupa medii mari, mai ales ca pentru evalurea nationala nici macar nu se mai ia in calcul mediile din V-VIII.Bafta.

| Violleta2022 a răspuns:

Straduieste-te ca acela este un barem impus tuturor copiilor si ca orice materie la care trebuie sa inveti, ora de educatie fizica si sport este obligatorie si trebuie sa te straduiesti sa alergi, obtinand un timp mai bun, ca sa poti primi o nota mai buna.

Aici nu-i nevoie sa te inteleaga profesorul, ca nu se pune nota pe ochi frumosi sau fite de copil razgaiat, ci pe un barem sportiv cerut de Minsiterul invatamantului, pe care il dau toti copii, fara favoritisme.

In loc sa vorbesti prostii mai bine ai pune mana sa alergi in fiecare zi, cate jumate de ora si iti cresti rezistenta la alergat, luand note mai mari data viitoare cand dai testle si baremele sportive.

| EuGiulia explică (pentru dullcat):

Dar daca nu am media peste 9.50 nu am bursa sad, si atunci sigur ma cearta

| dullcat a răspuns (pentru EuGiulia):

E nasol daca ai parinti asa exigenti, insa vorbeste cu ei. Spune-le punctul tau de vedere.Ar trebuie sa conteze ca ai dat tot ce ai tu mai bun, nu notele.Iar daca esti conditionata numai de frica parintilor, mai incolo e posibil sa nu mai dai randament cand devii adult.E o abordare nesanatoasa si parintii tai ar trebuie sa fie constienti de asta.